Фонсека прилетів в Україну попрощатися з "Шахтарем"

Поділитися
Фонсека прилетів в Україну попрощатися з "Шахтарем" Фонсека очолював "Шахтар" три роки © ФК Шахтер
Португалець перебрався в Італію.

Сьогодні, 22 червня, в Києві відбулася прощальна зустріч генерального директора донецького "Шахтаря" Сергія Палкіна та екс-головного тренера Паулу Фонсеки.

На зустрічі португальському фахівцеві вручили футболку з номером "139". Таку кількість матчів Фонсека був тренером "гірників".

"Дуже складно залишати "Шахтар", бути тут і відчувати, що це останній день, і я повинен попрощатися з кожним... Я провів три чудових, щасливих роки. Гравці, працівники клубу, вболівальники – в моєму серці. Люди в Україні дуже допомагали мені, я постійно відчував їхню підтримку і повагу, за що хочу подякувати. "Шахтар" – чудовий клуб! Я бажаю "Шахтарю" і його вболівальникам всього самого кращого. Дуже хочу, щоб клуб продовжував перемагати і рости. Люди повинні вірити і підтримувати команду в кожному матчі. І я залишуся великим уболівальником "Шахтаря".

Кажу до побачення, але хто знає, бути може, це прощання не назавжди? Можливо, одного разу у нас знову буде можливість працювати разом? Я не знаю. У футболі буває все, і ти ніколи не знаєш свого майбутнього. Найпам'ятнішим для мене стало перше чемпіонство після того, як "Шахтар" залишив Донецьк. Це щось особливе. І справа навіть не в мені. Просто відчувалося, що після від'їзду з Донецька це було неймовірно важливо для кожного, хто працює в клубі. Ми не можемо забувати, що люди залишили свій будинок. І я відчував, наскільки ця перемога значна. Звичайно, я буду повертатися в Україну. Як ви знаєте, у мене велика зв'язок з цією країною, тому що тут народився мій син. У мене тут дім, і я обов'язково повернуся. Україна завжди буде у моєму житті, я в цьому впевнений", - повідомив Фонсека.

ФК Шахтер

Паулу Фонсека очолив донецький "Шахтар" 31 травня 2016 року, підписавши контракт на два роки, який минулого літа був продовжений ще на два роки.

Під керівництвом португальського наставника донеччани виграли три чемпіонату України, три Кубка України, а також завоювали один Суперкубок країни. З португальцем "гірники" виграли 103 з 139 матчів.

11 червня Фонсека очолив італійську "Рому". Контракт розрахований на два роки з можливістю продовження ще на один.

Раніше новий головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру озвучив цілі донеччан на сезон.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі