Фінал Ліги чемпіонів в цифрах: швидкий Ракітіч, рекордсмен Хаві, "хет-трик" Барселони

Поділитися
Фінал Ліги чемпіонів в цифрах: швидкий Ракітіч, рекордсмен Хаві, "хет-трик" Барселони "Барселона" святкує успіх © Barcelona FC
Вчора, 6 червня, в Берліні відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів, у якому було встановлено кілька важливих для історії досягнень.

Нагадаємо, що на "Олімпіаштадіоні" іспанська "Барселона" обіграла італійський "Ювентус" з рахунком 3:1.

Фінал в цифрах:

- Перемігши в Берліні "Ювентус", "Барселона" в четвертий раз виграла Лігу чемпіонів і повторила рекорд "Реала". Всі чотири перемоги каталонців у найпрестижнішому єврокубку припали на останні десять років.

- Якщо "Барселона" виграла чотири з п'яти фіналів Ліги чемпіонів, то "Ювентус" у чотирьох з п'яти вирішальних матчів турніру поступався. Більш того, каталонці перемагали у всіх чотирьох своїх попередніх фіналах - 2006, 2009, 2011 і 2015 роках (після поразки в 1994), а "Юве" всі чотири останніх фіналу зі своєю участю програв, ставши другим у 1997, 1998, 2003 і 2015 роках після єдиного тріумфу в 1996.

- Лише вдруге за 23-річну історію Ліги чемпіонів лаври кращого бомбардира дістаються відразу трьом гравцям. Вперше це сталося в сезоні 1999/00, коли на першій сходинці опинилися форвард "Порту" Маріо Жардел, атакуючий півзахисник "Барселони" Рівалдо і нападник "Реала" Рауль Гонсалес. Всі троє також забили по десять м'ячів.

- Капітан "Барселони" Хаві Ернандес встановив новий рекорд за кількістю проведених матчів у Лізі чемпіонів, вийшовши на заміну у другому таймі фінального матчу в Берліні, по закінченні якого півзахисник завершив кар'єру в каталонському клубі. На його рахунку тепер 151 зустріч - на один поєдинок більше, ніж у голкіпера "Реала" Ікера Касільяса.

- Зігравши у фіналі на "Олімпіаштадіоні", "Барселона" повторила найвище досягнення "Реала" за кількістю матчів у плей-офф Ліги чемпіонів. Обидва клуби провели 74 поєдинки на вибування в головному єврокубковому турнірі.

- "Барселона" стала першим клубом, якому двічі вдалося виграти Лігу чемпіонів, національну першість і кубок своєї країни в один сезон. Попередній "золотий хет-трик" каталонців датований 2009 роком.

- Влучний удар Івана Ракітіча, яким він відкрив рахунок на "Олімпіаштадіоні", займає третє місце в списку найшвидших голів у фіналах Ліги чемпіонів. Друге місце у голи Гаіскі Мендьєти, який ударом з пенальті на третій хвилині вивів "Валенсію" вперед у матчі з "Баварією" в 2001 році. Автором найшвидшого гола є Паоло Мальдіні, який вже на першій хвилині забив "Ліверпулю" у футболці "Мілана" в 2005-м.

- Альваро Мората став першим легіонером, якому вдалося вразити ворота команди з рідної країни у вирішальних матчах.

- У загальній складності в цьому розіграші Ліги чемпіонів був забитий 361 гол - всього на один менше, ніж у минулому. В середньому за гру забивалося 2,89 м'яча - це третій показник за всю історію Ліги чемпіонів після сезонів 2012/13 (2,94) і 2013/14 (2,90).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі