ФІФА затвердила список міст, які приймуть матчі ЧС-2018

Поділитися
© ursa-tm.ru
ФІФА затвердила список російських міст, які приймуть матчі ЧС-2018. Матчі турніру пройдуть у 11 містах на 12 стадіонах. Зі списку виключені Саранськ і Ярославль.

Саранськ і Ярославль виключені з остаточного списку міст, які приймуть чемпіонат світу 2018 року.

Увечері 27 вересня міністр спорту Віталій Мутко повідомив, що ФІФА вже затвердила список 11 міст і 12 стадіонів, де пройдуть матчі ЧС-2018. Таким чином, зі списку виключені два міста.

Урочиста церемонія оголошення міст і стадіонів пройде 29 вересня. За словами Мутка, формально ФІФА могла визначитися зі списком приймаючих міст в 2013 році, але оргкомітет ЧС-2018 попросив зробити це на рік раніше.

На початку вересня Мутко назвав п'ять міст, два з яких повинні позбутися права проведення світової першості. Саранськ і Ярославль в цей список потрапили, також там опинилися Волгоград, Калінінград і Ростов-на-Дону.

Таким чином, матчі чемпіонату світу 2018 року пройдуть у Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Сочі, Калінінграді, Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі, Самарі, Волгограді, Ростові-на-Дону і Краснодарі.

У Москві ігри проходитимуть на двох стадіонах. Однією з арен точно будуть «Лужники», де пройде фінальна гра. Другим стадіоном, за інформацією «Советского спорта», буде нова арена московського.

Нагадаємо, Росія виграла право проводити ЧС з футболу в 2018 році. Експерти вже підрахували, що будівництво стадіонів та інфраструктури для ЧС-2018 обійдеться Росії більш ніж в $50 млрд. Для порівняння, на підготовку до Олімпіади Росія витратить близько $30 млрд, з яких більше половини виділяє федеральний бюджет. !zn

Читайте також:

Президенту ФІФА загрожує кримінальна справа через ЧС-2018 і ЧС-2022

Сергій Юран: До чемпіонату світу у Росії не буде збірної

Transparency International критикує ФІФА за ЧС-2018

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі