ФІФА дала ФФУ 30 днів для закриття справи

Поділитися
ФІФА дала 30 днів Федерації футболу України для остаточного усунення всіх організаційно-правових непорозумінь з деякими своїми колективними членами у контексті виконання ними вимог, що містилися в листі генерального секретаря Жерома Вальке від 24 січня 2011 року.

Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

"20 із 38 членів ФФУ досі не надіслали її виконавчому директору Олександру Бандурку, що здійснює офіційне листування з ФІФА, належним чином оформлених документальних підтверджень щодо припинення з їхнього боку будь-якої діяльності, спрямованої на організацію виборів керівництва ФФУ до закінчення терміну повноважень у 2012 році", - йдеться в повідомленні ФІФА.

У рамках раніше встановлених ФІФА термінів, 22 лютого Олександр Бандурко надіслав на адресу ФІФА та УЄФА лист, в якому відобразив положення справ у даному питанні, на що вчора була отримана відповідь. Обидва документи, які наводить офіційний сайт ФФУ, - до вашої уваги.

Нагадаємо, що наприкінці січня ФІФА та УЄФА пригрозили України жорсткими санкціями, якщо влада буде продовжувати втручатися у справи Федерації футболу (ФФУ). А УЄФА почала розглядати питання проведення Євро-2012 у Німеччині замість України.

Довго вмовляти українську владу не треба було, і виконком ФФУ відкликав вимогу 3/4 колективних членів про скликання позачергового конгресу, на якому планувалося розглянути питання відставки голови ФФУ Григорія Суркіса.

Колективні члени ФФУ повинні були до 16 лютого надіслати протоколи уповноважених керівних органів (виконкомів, рад тощо), що підтверджують їхню згоду не піднімати питання про вибори керівництва ФФУ до закінчення терміну повноважень у 2012 році.

Президент України Віктор Янукович у вівторок, 1 лютого, заявив, що обговорення внутрішніх проблем Федерації футболу слід відкласти на наступний рік.

А заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман вважає, що в ситуацію з конфліктом навколо Федерації футболу України необхідно втрутитися і тимчасово заборонити «розборки».

Як повідомлялося, кілька колективних членів ФФУ ініціювали проведення позачергового конгресу для розгляду питання про зміну керівництва Федерації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі