ФІФА заплатила Ірландії 5 млн дол після поразки від Франції в 2009 році через суддівську помилку

Поділитися
ФІФА заплатила Ірландії 5 млн дол після поразки від Франції в 2009 році через суддівську помилку В Ірландії, як і деякі співробітники ФІФА, здивовані рішенням про грошової компенсації
В історії футболу ще не було випадків грошової компенсації за помилку арбітра.

У ФІФА підтвердили, що організація виплатила Футбольній асоціації Ірландії 5 млн дол після поразки збірної країни від Франції в стикових матчах до чемпіонату світу 2010 року, коли арбітр зарахував гол після гри рукою форварда французів Тьєррі Анрі.

"Рішення арбітра не підлягає перегляду, тому ФІФА і Футбольна асоціація Ірландії прийшли до угоди в 2010 році, щоб уникнути подальших непорозумінь. Ми дали у вигляді кредиту Ірландії 5 мільйонів доларів на будівництво стадіону. Відзначимо, що УЄФА теж видав такий кредит. Угода передбачала, що кредит буде повернений, якщо Ірландія вийде на ЧС-2014. Однак цього не сталося. У зв'язку з непростим фінансовим становищем Футбольної асоціації Ірландії було вирішено не вимагати погашення кредиту", - повідомляє прес-секретар ФІФА.

Незабаром виконавчий директор Футбольної асоціації Ірландії (ФАІ) Джон Дилейни заявив, що він поки до кінця так і не розібрався з цією ситуацією щодо компенсації.

"Якщо таке рішення прийняв особисто президент ФІФА в обхід рішення виконкому, це необхідно розслідувати. Поки ця ситуація знаходиться вище мого розуміння. Я дійсно не вірю, що це відбувається. Ніколи не думав, що у футболі передбачені фінансові компенсації за помилки суддів", - говорить Джон Дилейни.

У свою чергу, віце-президент ФІФА Джим Бойс висловив своє здивування таким визнанням його асоціації і ФАІ.

"Як хтось може приховано провести платіж 5 мільйонів за те, щоб зам'яти справу? Якщо це було санкціоновано президентом ФІФА без відома виконкому, то дане питання потрібно розслідувати. Я сподіваюся, що так і буде. Це просто неймовірно. Я не можу повірити, що таке було насправді. Так, я бачив матч, і Анрі насправді зіграв рукою. Але я ніколи за свою кар'єру не бачив, щоб хтось давав компенсацію за помилку арбітра, щоб справа не пішла в суд", - наголосив Джим Бойс.

Раніше повідомлялося, що ФБР проводить розслідування процесу присудження Росії права на проведення чемпіонату світу в 2018 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі