ФІФА не виявила порушень у процесі вибору господаря ЧС-2018

Поділитися
ФІФА не виявила порушень у процесі вибору господаря ЧС-2018 Чемпіонат світу в 2018 році майже зі 100-відсотковою ймовірністю пройде в Росії
Чемпіонат світу в 2018 році вже точно відбудеться в Росії. ФІФА зробила ще один крок, щоб розбити надії опозиції щодо санкцій відносно Російської Федерації.

ФІФА не виявила порушень в процесі виборів господаря чемпіонату світу 2018 і 2022 року.

Право на проведення турнірів отримали Росія і Катар відповідно 2 грудня 2010 року. На адресу обох країн лунали звинувачення про нечесну боротьбу на виборах.

Так, у вересні в комітет з етики ФІФА було представлено доповідь за підсумками розслідування, яке ініціювали британські ЗМІ, що підозрюють, що Росія і Катар отримали право на проведення турнірів незаконним шляхом. Передбачалося, що колишній член виконкому ФІФА Мохамед бін Хаммам заплатив понад 5 мільйонів доларів чиновникам, щоб Катар отримав право провести чемпіонат світу.

Зазначимо, що протягом річного розслідування було опитано понад 75 свідків, а також були зібрані аудіозаписи опитувань. Звіт голови арбітражної палати комітету з етики ФІФА Ханса-Йоахима Еккерта з цього питання зайняв 40 сторінок. Повністю справа зайняло 430 сторінок.

Висновок ФІФА звучить як вирок для тих, хто сподівався на те, що чемпіонат світу в 2018 році буде перенесено з Росії в якості більш суворих санкцій по відношенню до Російської Федерації. "Комітет з етики не знайшов ніяких порушень на основі розслідування, - йдеться в повідомленні ФІФА.

В кінці жовтня між ФІФА і Україною ледь не розгорівся скандал, пов'язаний з ЧС-2018. В офіційній відеопрезентації чемпіонату світу аннексований Крим був внесено в обриси Росії на віртуальній карті. Українська сторона висловила протест подібною помилкою, але в Цюріху відреагували досить оперативно. Спочатку відредагували ролик, а потім направили в Федерацію футболу України офіційні вибачення, назвавши інцидент неприємною помилкою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі