ФІБА-Європа створює два нових клубних турніри

Поділитися
ФІБА-Європа створює два нових клубних турніри ФІБА-Європа створює нові турніри © FIBA Europe
Керівництво європейського баскетболу починає конкурувати з Євролігой.

Офіційний сайт організації повідомляє, що в Будапешті відбулося засідання правління, на якому обговорювалася зміна в системі клубних змагань континенту.

Так, головним завданням керівництва на найближче майбутнє стало створення нового турніру самого високого рівня, який зможе змагатися з Євролігой. При цьому вже знайдені кілька великих інвесторів, а спеціальна робоча група повинна незабаром представити формат турніру, який буде обговорюватися з громадськістю. Вже після почнуться переговори з найбільшими клубами Європи щодо їх можливої участі.

Також з'явиться і турнір другого ешелону, який стартує з нового сезону. У ньому змагатимуться близько сотні клубів з більшості європейських країн, після чого в основну сітку потраплять 64 команди. Деякі з них автоматично вийдуть у груповий раунд, але планується проведення одного раунду кваліфікації. Плей-офф буде починатися з 1/8 фіналу, а чемпіон буде визначатися за підсумками "Фіналу чотирьох".

Що стосується українських клубів, то про їх можливу участь поки нічого не повідомляється.

Читайте також: У ФІБА-Європа поки не планують позбавляти Україну Євробаскету-2015

Нагадаємо, що 18 червня міністр молоді і спорту Ігор Жданов заявив про рішення України відмовитися від проведення чемпіонату Європи з баскетболу в 2017 році через відсутність фінансів і конфлікт на сході країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі