ФІБА-Європа не включила Київ до промо-туру Євробаскету-2015

Поділитися
ФІБА-Європа не включила Київ до промо-туру Євробаскету-2015 Євробаскет-2015 так і залишився українським лише "на папері" © iSport.ua
Колишня столиця чемпіонату Європи з баскетболу не зуміє хоча б на один день відчути атмосферу свята спорту.

Київ та інші українські міста не візьмуть участь у традиційній передстартової естафеті Кубку Євробаскету, яка проходить по континенту в рік проведення чемпіонату.

Як повідомляє прес-служба ФІБА-Європа, першим містом, в якому зустрічають трофей, а він носить ім'я члена Залу баскетбольної слави ФІБА Миколи Семашка (колишнього віце-президента ФІБА), стала Рига. Саме там відбудуться матчі попереднього турніру. Далі Кубок побачать любителі баскетболу в 22 містах 20 європейських держав (двічі - Німеччина та Італія), які беруть участь у змаганнях. Виняток склала Україна, Росія і Грузія.

Нагадаємо, що ще на початку 2014 року було точно відомо, що чемпіонат Європи-2015 прийме шість українських міст - Київ, Львів, Донецьк, Одеса, Харків і Дніпропетровськ. Однак політична криза, події Евромайдана, а головне - пасивність України у підготовці інфраструктури змагань, все це змусило ФІБА-Європи думати про перенесення турніру.

У підсумку, після втечі Віктора Януковича і приходу до влади Кабінету міністрів Арсенія Яценюка на спільному засіданні було прийнято рішення позбавити Україну права проводити Євробаскет-2015. В якості компенсації українська сторона отримала першочергове право организатовать наступний чемпіонат, який пройде два роки.

Втім, судячи з усього, після заяв чиновників Федерації баскетболу України та Кабміну про те, що і в 2017 році українська сторона навряд чи зможе провести Євробаскет, в європейських структурах втратили інтерес до України. Як підтвердження тому - минулий євросезон пройшов без представників України. До речі, вперше в історії.

Нагадаємо, Євробаскет-2015 вперше в історії відбудеться відразу в чотирьох країнах: жеребкування відправила українців грати в Латвії (Рига) проти збірних Литви, Чехії, Естонії, Латвії та Бельгії. Груповий турнір відбудеться 5-11 вересня, а фінал змагань - 20-го числа. Нагадаємо, що вирішальний матч прийме французький Лілль.

Чемпіоном української Суперліги став южненський Хімік, який у фіналі легко обіграв у серії до трьох перемог дніпропетровський "Дніпро". Южненці пройшли весь сезон в чемпіонаті без поразок, і здобули перший чемпіонський титул в своїй історії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі