ФІБА не дозволила баскетбольним командам з Криму грати в російських змаганнях

Поділитися
ФІБА не дозволила баскетбольним командам з Криму грати в російських змаганнях У ФІБА запропонували вирішити проблеми кримських команд України і Росії © fiba.com
Майбутнє баскетбольних клубів з Криму буде вирішуватися між українською і російською федераціями. Міжнародна асоціація по суті усунулася від вирішення даної проблеми.

адреса Федерації баскетболу України прийшов офіційний лист від ФІБА, в якому представники організації спростували інформацію про виступ кримських команд в російських змаганнях.

У листі йдеться, що доля кримських команд повинна бути вирішена між українською і російською федераціями.

"Після того, як деякі ЗМІ в останні дні стверджували, що ФІБА дозволила кримським клубам приєднатися до чемпіонату Росії, ми хочемо повідомити і підтвердити, що це не відповідає дійсності, і ми не знаємо, звідки походять такі відомості", - цитує документ прес-служба ФБУ.

"В останні місяці 2014 року, російські баскетбольні чиновники, а також представники державних органів, відповідальних за спорт, відвідали ФІБА, щоб обговорити це питання. Під час цієї зустрічі представниками ФІБА було зазначено, що ФІБА не може приймати такі рішення, рішення повинно бути спільно обговорені між російської та української федерації баскетболу", - йдеться в листі.

ФІБА запропонувала своє посередництво в переговорах між ФБУ та російською федерацією. Повідомляється, що зустріч може відбутися в штаб-квартирі організації в Женеві.

Додамо, що федерація баскетболу Криму практично відразу після російської анексії в березні 2014 року звернулася до РФБ з проханням прийняти її до своїх лав.

Раніше в чемпіонаті України у вищій лізі Крим був представлений клубом "Мусон" Севастополь. Також кілька років тому в Суперлізі виступали "Грифони" з Сімферополя. До речі, севастопольці в минулому сезоні завоювали золото у своїй першості.

Читайте також: У півфіналі Кубка України зустрінуться два лідери Суперліги

На початку грудня 2014 року керівний орган європейського футболу УЄФА прийняв рішення заборонити кримським клубам виступати у змаганнях під егідою Російського футбольного союзу. Згідно з рішенням організації, в Криму буде створена особлива зона, а проведенням різних турнірів на півострові займеться УЄФА.

Трохи пізніше Російський футбольний союз виключив три кримських клубу з змагань другої ліги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі