ФФУ просить УЄФА дозволити грати єврокубки у трьох містах

Поділитися
ФФУ просить УЄФА дозволити грати єврокубки у трьох містах "Дніпро-Арена" готова прийняти міжнародні матчі © football.ua
Влітку представники УЄФА побували в Україні, після чого вирішили, що проводити міжнародні поєдинки поблизу території, охопленою війною, небезпечно.

Федерація футболу України звернулося до УЄФА з проханням про зняття заборони на проведення міжнародних матчів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

У ФФУ пропонують представникам європейської організації провести чергову інспекцію та ознайомитися з ситуацією в цих містах на місцях. Українські футбольні чиновники впевнені, що безпека глядачів і футболістів там нічого не загрожує.

Нагадаємо, що через заборону УЄФА "Дніпро" і "Металіст" грають єврокубкові поєдинки в Києві. У списку дозволених стадіонів розмістилася та "Львів-Арена", а в серпні один з матчів кваліфікації Ліги Європи брала Одесі - там зіграв місцевий "Чорноморець".

Також в білому списку перебував і Дніпропетровськ, однак через збитого терористами "Боїнга" над Донецькою областю ситуація різко змінилася - до міста на Дніпрі відмовився летіти данський "Копенгаген" на поєдинок кваліфікації Ліги Чемпіонів. "Дніпро" погодився зіграти матч в Києві, після чого УЄФА вже не розглядала Дніпропетровськ в якості безпечного місця для проведення єврокубків.

Швидше за все, якщо УЄФА і дозволить грати у вищезгаданих містах, то рішення набуде чинності навесні, коли в єврокубках від України може залишитися тільки "Шахтар" і "Динамо".

Читайте також: УЄФА проявила поблажливість у справі "Арени Львів"

Напередодні Прем'єр-ліга постановила, що матч 12-го туру між "Металістом" і "Чорноморцем" пройде в Одесі. Причиною такого рішення став лист з МВС, в якому силовики заявляють, що не можуть гарантувати безпеку глядачів та спортсменів на харківському стадіоні з-за можливої загрози теракту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі