Федерер став третім тенісистом в історії, що перемагав у всіх можливих турнірах

Поділитися
Федерер став третім тенісистом в історії, що перемагав у всіх можливих турнірах Роджер Федерер виграв Кубок Девіса разом зі Швейцарією © daviscup.com
Перемога в Кубку Девіса зі збірною Швейцарією вивела другу ракетку світу в ранг особливих тенісистів. Таких - всього троє на планеті.

Збірна Швейцарія перемогла у фіналі Кубка Девіса Францію і вперше в історії стала володарем титулу.

Ключову роль у перемозі своєї команди зіграв великий Роджер Федерер, виграв четвертий поєдинок протистояння проти Рішара Гаске 6:4, 6:2, 6:2. До цього він в парі з Стэном Ваврінкою обіграв дует Жюльєн Беннето/Рішар Гаске. У підсумку, швейцарці перемогли 3:1.

Таким чином, Федерер став третім в історії тенісистом, якому вдалося виграти всі чотири турніри серії " Великий Шолом, Олімпійські ігри та Кубок Девіса. Федерер приєднався в цьому почесному списку до Рафаеля Надаля, а також зірки 90-2000-х Андре Агассі із США.

Додамо, що на шляху до титулу Швейцарія обіграла Сербію, Казахстан та Італію з однаковим рахунком 3:2.

Читайте також: Українські тенісисти вдало виступили на турнірі в Італії

Збірна України в Кубку Девіса в сезоні-2014 не змогла пробитися у світову групу, в якій і здобула перемогу Швейцарія. На шляху українців стала збірна Бельгії, яка обіграла їх 3:2. Матч проходив на нейтральній майданчику - з-за боязні Міжнародної федерації тенісу проводити поєдинок в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі