Екс-перша ракетка України перемогла рак і повернулася на корт

Поділитися
Екс-перша ракетка України перемогла рак і повернулася на корт Перебийніс готова повернутися на вищий рівень © btu.org.ua
Тенісистка Тетяна Перебейніс має намір знову потрапити у великий спорт після серйозних проблем зі здоров'ям.

Уродженка Харкова Тетяна Перебийніс стала першою ракеткою України на початку 2000-х, а кращим результатом тенісистки став вихід у фінал Уїмблдону в міксті разом з австралійцем Полом Хенлі в 2005-му році.

У квітні 2008-го року Перебийніс стала 55-ю ракеткою світу і завершила кар'єру, коли дізналася діагноз - після болів у спині лікарі повідомили спортсменці про лімфому Ходжкіна.

"У 2009-му я зіграла Вімблдон і по відчуттях, зробила висновок, що він у мене останній. У наступному році у мене з'явилася донька Іванка, і практично одразу після цього у мене діагностували рак. Така ж болячка, як і у Аліси Клейбановой – лімфома Ходжкіна. Я думаю, що це було пов'язано і з способом життя, зі стресом, навантаженнями. Це був важкий період, адже Іванка була дуже маленька. Три роки я вивалилася звідусіль. Цілий рік я не хотіла лікуватися традиційним шляхом, все-таки я годувала доньку. А потім стало зовсім важко, потрібно було лікуватися. І мені, що найцікавіше, допоміг тенісний світ. Ми приїхали в Німеччину, не без допомоги зайнятих грошей у знайомих і близьких людей з мого оточення. Далі мені допоміг WTA Тур, у них як раз відкрилася програма, і вони настільки вникли в ситуацію, що сплатили 70% усього лікування. Далі ми повернулися в Україну, і в 2013 році я почала реабілітацію. Я постійно шукала зручний для себе спосіб життя, дієти, активність. І на сьогоднішній день я його знайшла. Зараз я здорова", - повідомила Перебийніс.

Крім того, 32-річна тенісистка додала, що має намір здобути місце в рейтингу WTA, для чого продовжить спроби пробитися в основну сітку 25-тисячного турніру, або перемогти в першому колі 10-тисячного.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі