Екс-гравець "Шахтаря" і "Динамо" усунений з ФФУ за підтримку сепаратизму

Поділитися
Екс-гравець "Шахтаря" і "Динамо" усунений з ФФУ за підтримку сепаратизму Звягінцев "зробив свій вибір" © ua-football.com
Віктор Звягінцев організував "першість "ДНР" і ніколи не приховував своїх антиукраїнських настроїв.

Відомий у минулому футболіст "Шахтаря" і "Динамо" Віктор Звягінцев, який донедавна виконував обов'язки делегата та інспектора ФФУ, а також очолював Донецьку міську федерацію футболу, став одним з організаторів футбольного турніру в Донецьку - так званої "першості "ДНР", в якому команда "Кіровець" зіграла з командою "Юний новорос".

У ФФУ заявили, що 64-річний Звягінцев вже відсторонений від роботи в структурі: "Питання із Звягінцевим ми розглянули досить давно і своєчасно, прийнявши відповідне рішення. Ще в травні в Комітет з етики та чесної гри стали надходити сигнали, що, перебуваючи в суспільстві наших футбольних функціонерів, Звягінцев дозволяє собі сепаратистські висловлювання, дуже негативно висловлюється про Україну і керівництво країни, повністю підтримуючи те, що творять на Донбасі місцеві бойовики і російські найманці. Колеги, з якими він говорив на цю тему, розповідали, що з боку Звягінцева йшла неприхована агітація за "ДНР" і абсолютне спотворення реальної дійсності, - сказав у коментарі "Футбольному клубу" віце-президент ФФУ Ігор Кочетов, - Звичайно, ми не могли пройти повз такої ситуації. Проблема тоді ж була розглянута на засіданні Комітету, який виніс вердикт більше не залучати Звягінцева до роботи в якій-небудь структурі ФФУ. Про це ми тут же повідомили керівників Донецької обласної федерації футболу. Ніхто не ставить під сумнів заслуги Звягінцева перед футболом і його професійні якості. Але кожна людина має право робити свій вибір. Він свій зробив. І нам з ним, безумовно, не по дорозі".

"ФФУ в цьому питанні абсолютно чиста в своїх діях. Так, ми не стали оголошувати про своє рішення публічно. Але нехай подія залишається на совісті Звягінцева, який, очевидно, забув, в якій команді грав і в якій країні він відбувся як футбольний функціонер", - підкреслив Кочетов, додавши, що ФФУ буде реагувати на будь-які прояви сепаратизму з боку футбольних функціонерів, відмовляючись від співпраці з ними.

Додамо, що ведучим "першості "ДНР" став відомий у минулому коментатор матчів за участю "Шахтаря" В'ячеслав Шарафутдінов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі