Екс-чиновник ФІФА підтвердив багаторічну корупцію в діяльності організації

Поділитися
Екс-чиновник ФІФА підтвердив багаторічну корупцію в діяльності організації Екс-чиновник ФІФА заявив про корупцію на весь світ © Sky Sports
Колишній член виконавчого комітету ФІФА Чак Блейзер повідомив про цілий ряд фактів підкупу в період з 1990 по 2011 рік.

Корупційний скандал у ФІФА знайшов продовження в заяві одного з колишніх працівників організації, який брав участь у фінансових махінаціях.

"Я разом з іншими представниками організації брав хабар у 1992 році за голос на користь однієї з країн, що претендували на проведення Кубка світу 1998 року. Приблизно з 2004 по 2011 рік ми з колегами отримували "відкати" за вибір ПАР в якості приймаючої країни мундіалю 2010 року", - заявив Блейзер.

Крім того, чиновник зізнався у численних фінансових махінаціях при продажу телевізійних прав на Золотий кубок КОНКАКАФ - турнір, в якому беруть участь збірні Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну.

Нагадаємо, що 27 травня стало відомо про арешт декількох високопоставлених співробітників ФІФА, які підозрюються у хабарництві в особливо великих розмірах. На тлі міжнародного корупційного скандалу пост президента ФІФА покинув Зепп Блаттер, який керував організацією з 1998 року. Нові вибори, за словами голови ревізійної комісії ФІФА Доменіко Скали, можуть відбутися в період з грудня по березень цього року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі