Екс-чемпіон світу боксер Сенченко влітку завершить кар'єру

Поділитися
Екс-чемпіон світу боксер Сенченко влітку завершить кар'єру В'ячеслав Сенченко перемагав Рікі Хаттона © Hatton Promotions
В'ячеслав Сенченко володів поясом чемпіона світу за версією WBA в напівсередньої вагової категорії.

Ще один українець, який володів титулом чемпіона світу в професійному боксі, прийняв рішення завершити кар'єру.

38-річний В'ячеслав Сенченко з Кременчука став в один ряд з такими боксерами, як Володимир Сидоренко, Юрій Нужненко, Андрій Котельник, Віталій Кличко Сергій Дзинзирук, які в різні часи були чемпіонами світу.

"Я закінчую кар'єру. Зараз йде розмова про те, щоб я провів заключний бій. Це буде влітку, швидше за все, в липні. Суперника поки що немає, але його авторитет зараз вже не важливий, тому що дійсно хочу закінчити на мажорній ноті", - цитує Сенченка Sport.ua.

"Ще півроку-рік тому я хотів хороших боїв, але зараз я не бачу сенсу зустрічатися з сильними боксерами і підніматися в рейтингу", - додав 38-річний боксер.

В останній раз Він виходив на бій 22 листопада 2014 року в Броварах, де здолав за очками угорця Ласло Тота. Всього на його рахунку 38 матчів, в яких він здобув 36 перемог (24 достроково) і двічі сам побував у нокауті.

Примітно, що Сенченко завоював пояс у протистоянні з Нужненко: бій відбувся в квітні 2009 року в Донецьку, і завершився перемогою Сенченко одноголосними рішенням суддів. Згодом боксер ще тричі захищав пояс, однак у квітні 2012-го на "Донбас-Арені" програв нокаутом в 9-му раунді американцеві Полу Маліньяджі.

Втім той програш лише надихнув українця і він провів зустріч з відомим британцем Ріки Хаттоном, нокаутувавши його в Англії у 9-му раунді рейтингового поєдинку. Для Хаттона поразку від Сенченко стало лебединою піснею в боксі - більше в ринг не виходив.

Далі була ще одна перемога над джорніменом Карлосом Хересом, однак вийти на чемпіонський бій Сенченко не зумів, так як через два місяці поступився британському проспекту Келлу Бруку, який незабаром став виграв пояс IBF.

Як би там не було, але Він назавжди увійшов в аннали українського боксу як боєць, який проводив матчі з дійсно зірками світового рівня, нехай і на зорі своєї кар'єри.

Напередодні повідомлялося, що у вересні Флойд Мейвезер проведе свій останній бій у кар'єрі. Сам боксер поки не підтвердив інформацію про завершення виступів у боксі, однак про це заявили його промоутери. Примітно, що американець виступав також і в тому ж дивізіоні, що і Сенченко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі