Дзюдоїстка Каланіна визнана найкращою спортсменкою квітня в Україні

Поділитися
Дзюдоїстка Каланіна визнана найкращою спортсменкою квітня в Україні Каланіна виграла "бронзу" на чемпіонаті Європи © XSport.ua
Українка успішно виступила на ЧЄ з дзюдо.

Бронзова призерка чемпіонату Європи з дзюдо, який минулого тижня завершився в ізраїльському Тель-Авіві, Єлизавета Каланіна визнана Національним олімпійським комітетом України найкращою спортсменкою країни в квітні, а особистий наставник української дзюдоїстки Василь Волошин названий найкращим тренером місяця.

Таке рішення було прийнято Експертною комісією НОК по визначенню найкращого спортсмена та тренера місяця за підсумками детального аналізу результатів участі українських атлетів на провідних міжнародних змаганнях і після консультацій з Федерацією дзюдо України та тренерським штабом збірної.

Зазначимо, що для Єлизавети Каланіної це перша висока нагорода від Національного олімпійського комітету України.

У попередньому раунді на чемпіонаті Європи Каланіна іппоном виграла сутички з Елеонорою Гері і екс-українкою Іриною Киндзерською, але на півфінальній стадії шлях українці перегородила дворазовий призер чемпіонатів Європи Лариса Церіч з Боснії.

За "бронзу" Каланина змагалася з співвітчизницею Галиною Тарасовою. Сутичка двох українок завершилася на першій хвилині перемогою Єлизавети за ваза-арі.

Каланіна в Тель-Авіві завоювала першу дорослу медаль на змаганнях такого рівня. Раніше українка ставала бронзовим призером чемпіонатів Європи в категорії U-23, U-20 і U-17.

Нагадаємо, найкращим спортсменом березня став гімнаст Ігор Радівілов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі