Дворазовому чемпіону Європейських ігор премії від держави вистачить тільки на бинти

Поділитися
Дворазовому чемпіону Європейських ігор премії від держави вистачить тільки на бинти C бинтами Верняеву допомагає Степко © vk.com
Олег Верняєв розповів про важкий стан справ в українській спортивній гімнастиці.

Гімнаст Олег Верняєв на Європейських іграх в Баку виграв дві золоті медалі. "Золото" наша держава оцінила в 25 тисяч гривень преміальних. За словами Верняєва, ігри в Баку в Україні прирівняли до чемпіонату Європи, а зароблені гроші підуть на бинти і пластирі.

"За "золото" мені належить трохи більше тисячі доларів. Правда, деякі наші спортсмени отримали грошові винагороди від своїх федерацій, - сказав Верняєв в інтерв'ю "Фактам", - Так, разом з нами прилетіли велосипедисти, і двом срібним призерам прямо в аеропорту президент Федерації велоспорту України вручив 200 тисяч гривень. Борців, знаю, теж заохочено грошовими призами. А нас - квіточками. Цю тисячу витрачу на бинти і пластирі. Все доводиться купувати за свій рахунок".

Верняєв розповів, що з перев'язувальними матеріалами нашим гімнастам допомагає Олег Степко, який змінив громадянство і переїхав до Азербайджану: "Коли приїхали в Баку, він нам з Ігорем Радівіловим відразу чотири пакети з "аптекою" подарував. Розповідав, що спортсмену там відразу дають квартиру, машину. Зарплата у Степко була 3,5 тисячі доларів на місяць, зараз в два рази збільшиться. В Азербайджані він національний герой - виграв золоту медаль на брусах. За "золото" уряд Азербайджану обіцяє виплатити майже 100 тисяч доларів, за "срібло" - на 50, за "бронзу" - 20".

У той же час українські гімнасти сподіваються, що у залі в Конча-Заспі найближчим часом все-таки з'явиться новий килим: "Якщо до серпня в залі не буде нового килима, навіть не знаю, чи ми зможемо показати гідні результати на чемпіонаті світу. Покриттю у залі, де ми тренуємося, вже сім років. В нас килим - це тоненький поролон, а за кордоном - покриття з пружинами! На нашому килимі можна травмувати спину, кисті, ноги".

Читайте також: Два українця стали чемпіонами Європейських ігор

Додамо, що за срібні медалі держава обіцяє призерам Баку по 20 тисяч гривень, а за бронзові - 12,5. Раніше Верняєв, який також виграв "срібло" у командних змаганнях, заявляв, що як мінімум до Олімпіади в Ріо змінювати громадянство не збирається, хоча пропозиції вже отримував.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі