Два тренера "Динамо" потрапили в топ-50 наставників за всю історію футболу

Поділитися
Два тренера "Динамо" потрапили в топ-50 наставників за всю історію футболу Лобновский отримав визнання від чергового видання © ФК Динамо
Лобановський і Маслов визнані одними з найкращих тренерів світу.

Два легендарних наставника київського "Динамо" Віктор Маслов і Валерій Лобановський потрапили в список топ-50 тренерів за всю історію світового футболу за версією порталу 90min.com.

Маслов опинився на 36-му місці. Повідомляється, що даний наставник винайшов знамениту тактичну схему 4-4-2, а також він є "батьком сучасного тактичного мислення". Маслов з "біло-синіми" вигравав чемпіонат СРСР (1966, 1967, 1968), а також двічі - Кубок цієї країни (1964, 1966).

Валерій Лобановський був визначений на 23-у позицію. Аналітики відзначають, що він став першим, хто активно використовував спортивні наукові дослідження, а також прийшов до того, що команда-зірка важливіше, ніж окремий яскравий гравець. Українець вісім разів ставав чемпіоном Радянського Союзу, шість разів вигравав Кубок країни, п'ять разів був чемпіоном України і тричі вигравав Кубок України. Крім того, кияни з Лобановським двічі перемагали в Кубку володарів Кубків (1975, 1986).

У топ-10 рейтингу потрапили Алекс Фергюсон, Арріго Саккі, Рінульс Міхельс, Хосеп Гвардіола, Джованні Трапаттоні, Йохан Кройф, Ернст Хаппель, Еленіо Еррера, Жозе Моурінью і Боб Пейслі.

Раніше повідомлялося про те, що Валерій Лобановський потрапив у трійку найбільш титулованих тренерів у історії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі