Донецький "Олімпік" знову увійшов в історію українського футболу

Поділитися
Донецький "Олімпік" знову увійшов в історію українського футболу Владислав Гельзін - перший президент клубу Прем'єр-ліги, який забив гол у ворота суперників © olimpic.com.ua
Після 13-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги сама "молодша" з трьох донецьких команд розташувалася на п'ятому місці турнірної таблиці.

"Олімпік" всупереч усталеній думці про нелегку долю дебютанта вищого дивізіону, і ролі постачальника очок для старожилів Прем'єр-ліги, продовжує дивувати. У матчі 13-го туру донеччани знову відправили у ворота суперника три голи, перемігши маріупольський "Іллічівець" 3:2.

Автором одного з забитих мя'чів став граючий президент команди Владислав Гельзін, тим самим він вписав своє ім'я в історію українського футболу. Після того, як йому вдалося стати найстаршим дебютантом в топ-дивізіоні, фахівці припускали, що тепер Гельзін спробує відзначитися ще раз - забити гол.

Скептики стверджували, що на допомогу футболістові-керівнику прийде суддя, який призначить пенальті, а Гельзін героїчно реалізує його. Однак президент, як і вся його команда, в черговий раз відправив песимістів у нокдаун: вразити ворота маріупольців йому вдалося з гри: опинившись на дальньої штанги при подачі в штрафну він розібрався в ситуації і проявив холоднокровність - м'яч влетів у ціль за всіма канонами.

Загалом, поєдинок в Києві проходив під диктовку донеччан, проте "Іллічівцю" вдалось двічі вразити ворота. Ключову роль у двох голах зіграв атакуючий півзахисник Андрій Тотовицький.

Після 13-ти турів "Олімпік" займає 5-е місце в турнірній таблиці, тоді як "Іллічівець" з 3 заліковими пунктами в активі - 13-й.

Читайте також: Автор історичного гола "Олімпіка" у Прем'єр-лізі зіграв вже у 8 командах

22 листопада ужгородська Говерла несподівано зупинила Дніпро в Дніпропетровську, зігравши з командою Маркевича внічию 1:1. Дніпряни втратили можливість мінімум на один день випередити "Динамо" на першому місці турнірної таблиці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі