Донецький "Металург" відмовився виступати в Прем'єр-лізі

Доповнено
Поділитися
Донецький "Металург" відмовився виступати в Прем'єр-лізі "Металург" знімається з чемпіонату © ФК Металлург Донецк
Донецький клуб за тиждень до початку чемпіонату вирішив не брати в ньому участі.

Донецький "Металург", який планував зіграти в чемпіонаті Прем'єр-ліги в об'єднаній команді з дніпродзержинською "Сталлю", відмовився від участі в новому сезоні.

Як повідомив в ефірі телеканалу "Футбол 2" генеральний директор УПЛ Петро Іванов, донецький клуб направив на адресу Прем'єр-ліги офіційний лист, в якому повідомив, що клуб відмовляється від членства в УПЛ, і відповідно від участі в чемпіонаті України у вищому дивізіоні.

"У Прем'єр-ліги є склад. Процедура затвердження нових учасників та виключення старих чітко прописана, рішення приймають тільки Загальні збори. Згідно зі статутом, ми проведемо збори і поінформуємо ФФУ про їх результати", - підкреслив Іванов. Таким чином, після формальної ліквідації "Металурга" УПЛ запросить в турнір нового учасника. Ним може стати або "Іллічівець", або дніпродзержинська "Сталь". Збори клубів відбудуться 14 липня.

Нагадаємо, після закінчення минулого сезону почався процес злиття донецького "Металурга" і дніпродзержинської "Сталі": "в оболонці "Металурга", але з наповненням "Сталі", як висловився генеральний директор донецького клубу Євген Гайдук. Однак пізніше стало відомо, що керівництво "Сталі" не захотіло брати на себе борги донеччан перед УЄФА за штрафи від трансферів. Крім того, дніпродзержинці хотіли грати в УПЛ під своєю назвою. Але Прем'єр-ліга видала атестат саме "Металургу", після чого повідомлялося, що об'єднана команда буде виступати в чемпіонаті під брендом донецького клубу.

Пізніше президент "Сталі" Максим Завгородній в коментарі каналу "Футбол 1" заявив, що дніпродзержинці самостійно подали заявку на участь в чемпіонаті: "Клубу" Металург "існувати не буде, я це сказав ще на самому початку. Раз не знайшли варіант зі злиттям, то тоді чекаємо рішення виконкому. Ми подали заявку від клубу "Сталь" Дніпродзержинськ. Без злиття, без нічого хочемо заявитися тим клубом, який посів друге місце у Першій лізі в минулому сезоні. Ми від своїх планів не відмовляємося - ми будемо займатися стадіоном, займатися фінансуванням . Але ми не можемо пов'язувати свій клуб з тривалим життям "Металурга", у якого є маса всяких наслідків. Якщо у нас не вийшло злиття, то "Металург" піде своїм шляхом банкрутства, а ми підемо в Прем'єр-лігу шляхом клубу "Сталь".

Цікаво, що при цьому спортивний директор "Металурга" Вардан Ісраелян заявив, що донеччани готуються грати в Прем'єр-лізі і про лист в УПЛ він нічого не знає: "Якщо отримали, значить, хтось писав. Команда готується грати в Прем'єр-лізі". За інформацією телеканалу "Футбол 1", лист в УПЛ направили представники "Сталі".

Новий чемпіонат Прем'єр-ліги стартує вже 17 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі