Долгополов розповів, скільки коштує кар'єра тенісиста

Поділитися
Долгополов розповів, скільки коштує кар'єра тенісиста Долгополов розкрив фінансову сторону тенісу © btu.org.ua
Український тенісист відкрив фінансову сторону даного виду спорту.

Олександр Долгополов, який є 35-ю ракеткою світу, розповів, скільки фінансових вливань вимагає молодий і перспективний тенісист, щоб вийти на професійний рівень, у тому числі і в Україні.

"Все залежить від країни, де тенісист починає свою кар'єру. В середньому це сума близько мільйона доларів. Мені, щоб вийти на хороший рівень, потрібно було вкласти в себе $ 1,5 млн. Але, наприклад, американцям не потрібні такі інвестиції, у них дуже багато місць, де вони можуть тренуватися безкоштовно. Є й інший варіант – коледжі, там вони не тільки тренуються, а й отримують всі умови для професійного зростання. Хорошим прикладом є Джон Ізнер, який після коледжу потрапив в топ-20 і досі там знаходиться", - цитує Долгополова Forbes Україна.

"Найбільше грошей іде на тренерів, фізіотерапевтів та тренувальні корти. Також одним з рядків витрат є тенісні приналежності. Якщо вчасно не знайти спонсорів, дуже важко все оплачувати самому. На початку кар'єри у мене був спонсор з України – Юрій Сапронов. У момент, коли ми з батьком зрозуміли, що нам не було за що поїхати на турнір, він вклав у мене гроші. Таким чином, два роки я спокійно їздив на турніри і набирався досвіду. Але не всім щастить так, як мені. Бувають ситуації, коли тенісисти підписують кабальні контракти, щоб просто мати можливість грати. Але потім вони віддають борги до кінця своєї професійної кар'єри. Я знаю випадки навіть довічного повернення грошей на процентній основі від будь-якого доходу".

"За найскромнішими підрахунками, потрібно пробути у топ-20 десь два роки, щоб заробити вкладені в себе гроші. Там прибуток за рік близько $ 1,5 млн. Але тут треба враховувати всі витрати – так що при таких заробітках в кінці року мені залишалося $ 400 000. За свою кар'єру заробив майже $ 5 млн. Більшість – це призові, наприклад, перемога на турнірі у Вашингтоні принесла мені $ 230 000, півфінал на турнірі в Індіан-Веллсі – $ 225 000".

Читайте також: Долгополов програв першій ракетці світу в півфіналі турніру в Цинциннаті

Зазначимо, що вершиною 26-річного Долгополова став 13-й рядок у світовому рейтингу, що є одним з найбільших досягнень в українському тенісі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі