До Євро-2012 Польща посилить покарання для футбольних хуліганів

Поділитися
Польський уряд має намір до Євро-2012 прийняти закон, згідно з яким порушників порядку будуть судити прямо на стадіонах, а за лжемінування - «саджати» до в'язниці.

Новий закон з питань безпеки під час проведення Євро-2012, який буде передано у травні на розгляд польського Сейму, передбачає внесення змін до 11 законів і 5 кодексів.

Зокрема, судити футбольних хуліганів будуть на стадіонах у виділених приміщеннях шляхом проведення відеоконференції з судом. Завдяки дистанційному правосуддю, засідання можна буде проводити без додаткових витрат на конвоювання до приміщення суду і охорону затриманого.

Також, у Польщі
з наступного року планують ввести електронний моніторинг за пересуванням футбольних хуліганів. За допомогою електронного браслета, який буде одягнено на руку порушника, поліція буде знати, чи має намір він потрапити на стадіон під час спортивних подій. Такі заходи можуть застосувати до 1,7 тис. польських хуліганів, яким заборонено відвідувати стадіони.

Посилять також і покарання за неправдиві повідомлення про мінування. Зараз за це передбачено штраф або арешт до 30-ти днів, після змін - тюремне ув'язнення від 6 місяців до 8 років.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України має намір розглянути закон, який забороняє вхід на стадіони агресивним уболівальникам. Згідно з інформацією Інтерполу, найнебезпечнішими фанатами є вихідці з Росії та України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі