До фінансової кризи приготувались лише "Карпати" та "Олімпік" - експерт

Поділитися
До фінансової кризи приготувались лише "Карпати" та "Олімпік" - експерт Гравці "Олімпіка" отримують ледь не найнижчю зарплату у чемпіонаті © olimpic.com.ua
Скрутне фінансове становище в країні та падіння національної валюти не могло не вплинути на стан українського футболу.

Український футбольний експерт, агент ФІФА Ігор Кривенко вважає, що майже усі клуби Прем'єр-ліги України повинні в короткі строки урізати свої бюджети та передивлятись контракти футболістів. Причина тому - фінансова криза, що поглинули майже усі сфери життя в країні.

Втім, на думку Кривенка, декілька клубів все ж таки були готові до таких подій ще раніше.

"Майже усі клуби живуть згідно з реаліями, урізають бюджети, переводять зарплати на гривні. Мабуть винятків тільки два - "Карпати"" й "Олімпік", які, скажімо так, зуміли ще раніше підготоуватись до нинішної ситуації", - цитує експерта "Український футбол".

"Там, по-перше, зарплати вже давно йшли в національній валюті, по-друге, ті зарплати в них невеликі, тому їм не треба було перейматись "утряскою" балансу доходів-розходів", - пояснив ситуацію Кривенко.

Читайте також: "Чорноморець" знайшов нового спонсора і без проблем дограє до кінця сезону

Нагадаємо, що одразу в декількох клубах елітного дивізіону вдались до скорочення видатків на футболістів. Серед них - одеський "Чорноморець", луцька "Волинь". Також головний тренер маріупольского "Іллічівця" Микола Павлов розповів, що у його команді гравці, тренерський штаб та адміністративні працівники отримують зарплату за курсом гривні до долара на відмітці 8,0.

Напередодні відновлення першості у Прем'єр-лізі гравці харківського "Металіста" оголосили страйк через те, що у клубі мають великі борги по зарплаті. Втім, фінансові проблеми не завадили харків'янам підписати нові угоди з декількома футболістами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі