"Дніпро" і "Динамо" можуть зустрітися в 1/8 фіналу Ліги Європи

Поділитися
"Дніпро" і "Динамо" можуть зустрітися в 1/8 фіналу Ліги Європи "Динамо" впевнено обіграло "Дніпро"в чемпіонаті Прем'єр-ліги © football.ua
Вже двічі в історії на рівні єврокубків відбувалися зустрічі українських команд. В останньому розіграші Кубка УЄФА "Динамо" зустрілося з "Металістом", а потім і з "Шахтарем".

27 лютого в п'ятницю в швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи. Дві українські команди - київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро" дізнаються своїх суперників по наступному раунду плей-офф турніру.

Нагадаємо, що напередодні "Динамо" пройшло французький "Генгам", а "Дніпро" - грецький "Олімпіакос".

У жеребкуванні візьмуть участь: "Аякс" (Нідерланди), "Бешикташ" (Туреччина), "Брюгге" (Бельгія), "Динамо" Москва (Росія), "Дніпро" (Україна) "Динамо" Київ (Україна), "Евертон" (Англія), "Фіорентина" (Італія), "Інтер" (Італія), "Наполі" (Італія), "Рома" (Італія), "Севілья" (Іспанія), "Торіно" (Італія), "Вільярреал" (Іспанія), "Вольфсбург" (Німеччина),"Зеніт" (Росія).

У нинішньому розіграші, на відміну від попередніх років, коли сітка 1/8 фіналу була відома заздалегідь, сліпе жеребкування проводиться без розбиття команд на корзини - так, як це відбувається в Лізі Чемпіонів. Іншими словами, крім того, що в 1/8 фіналу українці можуть зустрітися з клубами з топ-чемпіонатів, можлива ситуація, коли представники однієї країни можуть зіграти між собою на даному етапі змагань.

Так, цілком можлива пара "Динамо" - "Дніпро". Нагадаємо, що в сезоні-2008/09, коли відбувся останній в історії розіграшу Кубка УЄФА, а турнір був трансформований у Лігу Європи, на стадії 1/8 фіналу "Динамо" зустрілося з харківським "Металістом". Кияни насилу пройшли харків'ян, щоб у півфіналі зустрітися з донецьким "Шахтарем". Як відомо, після нічиєї в Києві, динамівці програли в Донецьку 1:2, а "гірники" в підсумку стали переможцями турніру.

Також нічого не повідомляється про розведення українських і російських команд, що було на попередніх етапах єврокубків в 2014 році.

Нагадаємо, що "Дніпро" і "Динамо" вже зустрічалися в нинішньому сезоні в Прем'єр-лізі: в Дніпропетровську кияни розгромили опонента 3:0.

Читайте також: "Олімпіакос" - "Дніпро" 2:2 - відео голів

Представник України в лізі Чемпіонів донецький Шахтар 11 березня проведе матч-відповідь 1/8 фіналу проти німецької "Баварії". Нагадаємо, що 17 лютого у Львові підопічні Мірчі Луческу відстояли нічию 0:0 з однією з найкращих команд Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі