"Дніпро" і "Будівельник" встановили рекорд плей-офф Суперліги

Поділитися
"Дніпро" і "Будівельник" встановили рекорд плей-офф Суперліги "Дніпру" знову вдалося зрівняти рахунок у півфінальній серії © Суперліга
Кияни та дніпропетровці відіграються за весь сезон, коли глядачам явно не вистачало інтриги, а передбачуваність була присутня майже в усіх протистояннях.

У четвертому матчі півфінальної серії плей-фф Суперліги "Дніпру" знову вдалося обіграти чинного чемпіона київський "Будівельник". Підопічні Вальдемараса Хомичюса випередили опонента на одне (!) очко - 75:74. Дніпряни зрівняли рахунок у протистоянні і перенесли визначення фіналіста на 5-ю гру.

Вирішальний матч відбудеться в київському Палаці спорту 24 квітня о 19:00.

У залі БК "Шинник" знову події відбувалися за захоплюючим сценарієм, і командам знову знадобився овертайм. В третій раз в серії "Дніпро" і "Будівельник" не зуміли визначити переможця у 40 хвилин основного часу гри і їм знадобилася додаткова 5-хвилинка. Таким чином, команди встановили рекорд чемпіонатів України. Вперше в історії в одній із серій плей-офф суперники тричі грали овертайм. Раніше максимальна кількість додаткового часу доходила до двох.

Нагадаємо, що овертайм визначав переможця в першому (85:83) і третьому (84:82) матчах, і до протистояння 21 квітня більш вдалими в додаткових п'ятихвилинках були кияни. У сезоні-2012/13, наприклад, ще на стадії 1/4 фіналу "Азовмаш" та БК "Донецьк" використали два овертайми. Тоді перемогли маріупольці 4-1, але, потрапивши до фіналу, вони поступились там все тому ж "Будівельнику".

У четвертій грі найрезультативнішим у "Дніпра" традиційно стали Станіслав Тимофеєнко і Олександр Мишула, а у "Будівельника" лідером за набраними очками вже не в перший раз опинився центровий Михайло Анісімов.

Слід також відзначити ще один неабиякий статистичний факт, який напевно надовго увійде в історію українського баскетболу та київського "Будівельника" зокрема: киянам вперше за майже 15 років знадобилися всі матчі серії плей-офф (до трьох чи п'яти перемог), щоб пробитися у фінал. Останнього разу подібна ситуація мала місце у сезоні-2000/01, коли кияне перемогли донецький "Шахтар". Але тоді рахунок йшов до двох перемог.

І це під час того сезону, коли різниця в командах просто приголомшує, і часто більш сильний суперник по цифрам у двічі перевершував слабкого. Однак кияни волею обставин поки не включають оптимальні швидкості, за рахунок чого "Дніпру" вдалося проявити свої найкращі якості і на рівних боротися з іменитим опонентом.

Читайте також: "Дніпро" вперше в історії вийшов до півфіналу плей-офф Суперліги

Перший фіналіст Суперліги-2014/15 визначився у протистоянні южненського "Хіміка" і БК "Київ". Переможці регулярного чемпіонату без проблем розібралися зі своїм опонентом, використавши мінімальна кількість матчів - 3.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі