"Дніпро" дуже рано почав грати на утримання рахунку у фіналі Ліги Європи - експерт

Поділитися
"Дніпро" дуже рано почав грати на утримання рахунку у фіналі Ліги Європи - експерт "Дніпро" активно провів кінець другого тайму фіналу Ліги Європи
"Севілья" зуміла скористатися вільними зонами в будівельних порядках "Дніпра" і домоглася свого у другому таймі фінальної гри Ліги Європи.

Севілья " обіграла Дніпро у фіналі Ліги Європи з рахунком 3:2, досягнувши необхідного результату за 20 хвилин до фінального свистка поєдинку у Варшаві.

На думку фахівця Олександра Бакалова, екс-тренера київського "Арсеналу", іспанці досягли успіху не тільки за рахунок більшої майстерності, але і завдяки своєму тренеру Унаї Емері, який знайшов правильну тактику під досить дисципліновані побудови суперника.

Бакалов звернув увагу, що "Дніпро" почав грати ближче біля своїх воріт вже на початку другого тайму, коли треба було робити акцент на атакуючу гру.

"Після перерви "Дніпро" грав не так злагоджено і дисципліновано, до того ж не виходило організувати дієвої контргри. Начебто почали добре, команда побігла вперед, пресингувала, а потім...На мою думку, хлопці рано стали грати на утримання рахунку", - цитує Бакалова "Спорт-Експрес в Україні".

"Дніпропетровці низько "сіли", через що траплялися помилки в центральній зоні. Ще, напевно, "Севілья" стала дотримуватися своєї звичної тактики. Ця команда не проповідує домінантний футбол, а часто робить акцент на контратаках. Емері - вдумливий наставник, він побачив, що коли "Дніпро" намагався контролювати м'яч, а потім його втрачав, утворювалося багато вільних зон, які можна використовувати для контрударів. Тому були відрізки, коли "Севілья" свідомо віддала ініціативу", - додав фахівець.

Колишній головний тренер "Динамо", екс-захисник "Дніпра" Анатолій Дем'яненко додав, що цілком ймовірно, що у другому таймі футболісти розуміли, що йде гра до гола, тому не хотіли ризикувати, а зіграти надійніше.

Нагадаємо, дніпряни відкрили рахунок на 7-й хвилині зусиллями Матеуса і Ніколи Калініча, проте в середині тайму андалузці протягом двох хвилин скористалися позиційними помилками суперника, і вийшли вперед. Ситуацію виправив Руслан Ротань, який реалізував штрафний за хвилину до виходу команд на перерву.

У другій 45-хвилинці іспанці витиснули максимум зі своїх моментів: на 73-й хвилині Карлос Бакка оформив дубль, і в результаті цього голу вистачило для перемоги. Тим більше, що з-за травми Матеуса приблизно 10 хвилин дніпряни діяли вдесятьох, так як до того моменту у Мирона Маркевича був вичерпаний ліміт замін.

"Севілья" перемогла в Лізі Європи вдруге поспіль, ставши першим в історії чотирикратним переможцем турніру (включаючи колишня назва змагань Кубок УЄФА). Також слід зазначити, що іспанці вигравали єврокубок двічі по два рази поспіль (2006-07 року і 2014-15).

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич пояснив поразку у фіналі браком досвіду і удачі. За його словами, в ключові моменти його гравці не зуміли показати свій максимум, тоді як суперник зробив це і заслужено переміг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі