"Дніпро" дотиснув "Будівельник" і вперше в історії вийшов у фінал Суперліги

Відео
Поділитися
"Дніпро" дотиснув "Будівельник" і вперше в історії вийшов у фінал Суперліги Вальдемарас Хомичюс вивів "Дніпро" у фінал Суперліги © Суперліга
Досить несподівано завершилася півфінальна серія баскетбольної Суперліги: чинний чемпіон достроково склав свої повноваження.

Київський "Будівельник" не зумів скористатися перевагою свого майданчика в півфінальному протистоянні з дніпропетровським "Дніпром": у серії до трьох перемог дніпропетровці несподівано для багатьох отримали перемогу.

Вирішальний поєдинок в Києві перетворився в справжню битву, в якій, в результаті, на останній секунду переміг "Дніпро". Коли за приблизно за 10 секунд до кінця основного часу Михайло Анісімов зробив підбір на своєму щиті, і в результаті в наступній атаці Артем Буцький зробив рахунок 75:74, то здавалося, що залишився врятувати ситуацію дніпрянам не вистачить.

Але в підсумку, гості швидко організували наступ, і після введення м'яча з ауту на ударній позиції опинився 21-річний Сергій Загреба. Молодий баскетболіст зумів при опіці потужного Анісімова зробити кидок, і з фінальною сиреною м'яч влетів у кільце - 76:75.

Суперліга. Плей-офф. 1/2 фіналу.

Будівельник - Дніпро - 2:3

Перший матч - 85:83 ОТ, другий - 72:80, третій - 84:82 ОТ, четвертий - 74:75 ОТ, п'ятий - 75:76.

Фінал

Хімік - Дніпро

Таким чином, "Дніпро" вперше в історії вийшов у фінал Суперліги. За перемогу в плей-офф дніпряни посперечаються з переможцем регулярного чемпіонату "Хіміком" з Южного. Серія до 5 перемог почнеться 28 квітня в місті на Чорному морі.

"Будівельник" склала чемпіонські повноваження, і тепер зіграє з БК "Київ" за бронзові нагороди чемпіонату. Додамо, що київське дербі раніше траплялося у фінальних поєдинках. Ще в середині 90-х років "Денді-Баскет" боровся з "будівельниками" за золото, і тоді титулована команда виявилася сильнішою.

Як буде на цей раз, залежить не тільки від ігрових моментів. Швидше за все, ключову роль тут відіграє мотивація "Будівельника", адже півфінальна серія проходила на тлі внутрішньокомандних проблем: мало того, що баскетболісти не отримують кілька місяців зарплату, так ще й командний дух як такий повністю був відсутній в колективі. Звідси і небажання деяких гравців до кінця віддаватися боротьбі.

Що стосується п'ятого матчу півфіналу, то "будівельники" інколи допускали в атаці просто-таки дитячі помилки. Чим скористався суперник: після стартового ривка киян, дніпряни швидко вирівняли гру, і вийшли вперед. Деколи їх перевага сягала 14 очок. Догнати опонента підопічним Віталія Чернія вдалося лише в четвертій чверті. А далі події розвивалися досить стрімко, щоб віддати перевагу будь-якій з команд. Більш вдалими в такій грі виявилися гості.

Читайте також: Форвард "Будівельника" відзначився снайперським рекордом в Суперлізі

Слід зазначити, що якщо б не наявність у складі "Будівельника" Михайла Анісімова, невідомо як би розвивалася гра. На рахунку центрового - 28 очок і 12 підбирань. У "Дніпра" великий внесок у перемогу зробили Сергій Загреба (16 очок), Олександр Сизов (19) і Максим Закурдаев (16).

Однією з причин невдачі "Будівельника" напевно стала і перемога в Кубку України. Деякі гравці відчули, що виконали завдання на сезон, і тепер у сотальных матчах, які суперники припинять опір ще до виходу на майданчик. Але виявилося, що той же "Дніпро", який тренує Вальдемарас Хомичюс, здатний на вдалі дії проти іменитого суперника.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі