"Динамо" вперше в історії забило більше трьох голів у ворота англійської команди

Поділитися
"Динамо" вперше в історії забило більше трьох голів у ворота англійської команди Динамівці забили п'ять голів у ворота Тіма Ховарда © ФК Динамо
Динамівці поставили крапку у виступах англійських команд в нинішньому сезоні, розгромивши ліверпульський "Евертон" 5:2.

Київське "Динамо" здобуло розгромну перемогу над "Евертоном" у рамках 1/8 фіналу Ліги Європи, встановивши клубний рекорд: вперше у більш ніж 30-річної історії протистоянь з англійськими командами на рівні європейських кубків, динамівці зуміли п'ять разів засмутити родоначальників футболу.

Раніше "біло-синім" вдавалося перемагати англійців максимум за допомогою трьох голів - цей матч відбувся в рамках групового турніру Ліги Чемпіонів-1998/99, коли кияни обіграли лондонський "Арсенал" 3:1. В інших же випадках, як, наприклад, у 1/8 фіналу Ліги Європи-2010/11 з "Манчестер Сіті", київській команді вдавалося перемагати 2:0, 2:1, 1:0.

Слід зазначити і те, що завдяки перемозі "Динамо" англійські клуби повторили антирекорд більш ніж 20-річної давнини, коли в сезоні-1992/93 жоден з представників місцевого футболу не зумів пробитися в 1/4 фіналу єврокубкових турнірів.

Раніше, нагадаємо, на стадії 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів вилетіли "Челсі", "Арсенал" і "Манчестер Сіті". Ну а динамівці завдали своєрідний вирішальний удар.

Нагадаємо, що 19 березня в Києві на заповненому "Олімпійському" підопічні Сергія Реброва з лишком відігралися за поразку тижневої давності 1:2. Голи в історичному матчі на свій рахунок записали Андрій Ярмоленко, Лукаш Теодорчик, Мігель Велозу, Олег Гусєв і Виторину Антунеш. До речі, для португальського захисника це був дебютний м'яч за "Динамо" в єврокубках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі