"Динамо" - "Шахтар": анонс, де дивитися матч 16 жовтня

Поділитися
"Динамо" - "Шахтар": анонс, де дивитися матч 16 жовтня Луческу у попередньому чемпіонаті не зумів обіграти Реброва © ФК Динамо
Гранди українського футболу зіграють в рамках одинадцятого туру української Прем'єр-ліги.

Сьогодні, 16 жовтня, в центральному матчі одинадцятого туру української Прем'єр-ліги київське "Динамо" на "Олімпійському" прийматиме донецький "Шахтар". Матч грандів в цей раз відбудеться у досить жорсткому графіку - після матчів збірних і перед поєдинками Ліги чемпіонів.

До головного поєдинку першого кола команди підходять на верхніх позиціях у турнірній таблиці. "Динамо" очолює її, набравши 28 очок у 10 турах. У "Шахтаря" - на 3 очки менше, і є шанс зрівнятися з динамівцями. Для цього "гірникам" потрібно перемагати і переривати рекордну для киян серію - 38 матчів поспіль без поразок в УПЛ.

Ця зустріч стане 48-ю для грандів українського футболу в рамках чемпіонатів України. Перевага на даний момент на боці киян: 19 перемог, 13 нічиїх та 15 поразок. Якщо ж брати матчі у всіх турнірах, то тут абсолютна рівність: 25 перемог у "Динамо", 25 - у "Шахтаря", а ще 20 поєдинків завершилися внічию.

У минулому сезоні команди, нагадаємо, забили лише один м'яч у двох очних зустрічах Прем'єр-ліги (1:0, 0:0). Він на рахунку динамівця Віди. А влітку лідери українського футболу розіграли Кубок, а також Суперкубок країни. Перший трофей дістався киянам, а другий - донеччанам.

Цікаво, що "Динамо" в поточному сезоні ще не пропускало голів у національній першості на своєму стадіоні. Та й взагалі кияни пропустили лише двічі. У той же час "гірники" лідирують в чемпіонаті за кількістю забитих м'ячів - 24, а Алекс Тейшейра забиває в п'яти матчах поспіль.

Головний тренер "Динамо" Сергій Ребров напередодні назвав це протистояння окрасою всього чемпіонату: "Всі чекають на цю гру. Сподіваюся, обидві команди підійдуть до неї без травм. Цей матч важливий не тільки з турнірної точки зору, але і важливий для вболівальників. Це дербі, де і на якому рівні ми б не зустрічалися - це завжди цікаво". А Мірча Луческу перед грою говорив про суддівство, висловивши надію, що його команда завершить матч у повному складі.

Обслуговувати зустріч буде Анатолій Абдула, який є фартовим для "Шахтаря". При ньому "гірники" виграли у "Динамо" три матчі з трьох: двічі - в чемпіонаті і ще раз в Кубку країни.

"Динамо" - "Шахтар"

П'ятниця, 16 жовтня, Київ, НСК "Олімпійський", 19.00

Пряма трансляція - на телеканалі 2+2

Орієнтовні склади

Динамо: Шовковський, Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Рибалка, Велозу, Гармаш, Ярмоленко, Гонсалес, Мораєс.

Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Азеведо, Степаненко, Фред, Тайсон, Марлос, Тейшейра, Гладкий.

Травмовані: Малишев

Арбітр - Анатолій Абдула (Харків)

Читайте також: "Динамо" і "Шахтар" в одинадцятому турі Прем'єр-ліги розсудить харків'янин

Нагадаємо, букмекери в цій зустрічі віддають невелику перевагу київському клубу. Коефіцієнт на перемогу "Динамо" - 2,25, а на перемогу "Шахтаря" - 2,75. Найменш вірогідним результатом у принциповому протистоянні букмекерські контори бачать нічийний результат - 3,25.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі