Депутати Держдуми РФ звернулися до ФІФА з проханням відсторонити США від футболу

Поділитися
Депутати Держдуми РФ звернулися до ФІФА з проханням відсторонити США від футболу © ussoccer.com
Причинами, через які збірну США варто позбавити чемпіонату світу і членства у ФІФА, є, на думку депутатів, агресія, спрямована у бік низки країн, а конкретніше - колишньої Югославії, Іраку, Лівії, Сирії.

Депутати Державної думи РФ Олександр Сидякін (партія "Єдина Росія") і Михайло Маркелов (партія "Справедлива Росія") звернулися з офіційним листом у Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) з проханням усунути збірну США від участі у чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії і позбавити цю країну членства в організації.

Причинами, через які збірну США варто позбавити чемпіонату світу і членства у ФІФА, є, на думку депутатів, агресія, спрямована у бік низки країн, а конкретніше - колишньої Югославії, Іраку, Лівії, Сирії.

Лист на ім'я голови ФІФА Йозефа Блаттера, на думку його авторів, є симетричною відповіддю на петицію сенаторів-республіканців Марка Керка і Дена Коутса, які нещодавно звернулися до ФІФА з аналогічним проханням - заборонити збірній Росії брати участь у ЧС-2014.

"Два сенатори надіслали листа Блаттеру з проханням не допустити нас до чемпіонату світу з футболу у зв'язку з нібито агресивними діями на Україні, що мають місце. Це дзеркальна відповідь на лист сенаторів. Жодної реакції ми не чекаємо", - пояснив Сидякін.

ТАКОЖ: У поразці від хокеїстів США росіяни звинуватили американського арбітра

Копію документа Сидякін помістив у своєму мікроблозі Twitter з коментарем "Око за Око, м'яч за м'яч".

Нагадаємо, 8 березня до Блаттера звернулися сенатори-республіканці Марк Кірк (штат Іллінойс) і Ден Коутс (штат Індіана), закликавши главу ФІФА призупинити членство РФ у міжнародній футбольній федерації.

Окрім того, "через російську військову окупацію суверенної України" сенатори попросили позбавити Росію права на проведення чемпіонату світу у 2018 році і відмовити збірній Росії у праві брати участь в майбутньому чемпіонаті світу - 2014 року у Бразилії. !zn

Читайте також:

Збірна України впевнено здолала США у товариському матчі

У ФІФА переплутали голос Фоменка за володаря "Золотого М'яча"

Француз Жером Шампань має намір стати президентом ФІФА і змінити правила гри в футбол

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі