Дебютант сенсаційно вирвався в лідери хокейного чемпіонату України

Поділитися
Дебютант сенсаційно вирвався в лідери хокейного чемпіонату України У Кременчуці вперше в історії відбувся матч чемпіонату України © superhighway.ru
ХК "Кременчук" двічі на старті першості розгромив харківський "Витязь", який поки не може похвалитися зіграністю на льоду.

Хокейний клуб "Кременчук" несподівано для багатьох очолив турнірну таблицю чемпіонату України після першого туру. У протистоянні дебютантів професійних українських змагань кременчужани двічі по 5:1 розгромили харківський Витязь.

За результатами двох зустрічей найбільше шайб у ворота харківської команди закинув 20-річний нападник Артур Лисак, який виступав у "Кремені" ще в минулому сезоні, а початок нинішнього провів в молдавській "Платині", що виступала в МХЛ-Б.

В іншому протистоянні першого туру київські АТЕК і "Дженералз" обмінялися перемогами - 2:5 і 5:1. Таким чином, "Кременчук" з 6 очками став лідером чемпіонату. У другому турі кременчужани будуть приймати гостей зі столиці - ХК "АТЕК".

Результат протистояння в Кременчуці нехай і виглядає дещо несподіваним, але при цьому досить логічний. Харків'яни зуміли підписати контракти з іменитими хокеїстами, серед яких - гравці збірної України, але поки це не принесло користі, адже більшість виконавців команди Євгена Гладченка просто не мали належної підготовки. Тим більше, що ні Віталій Литвиненко, ні Роман Сальников поки не виходили на лід. Тоді як кременчужани, шлях і не володіють великим ігровим досвідом, натомість провели частину сезону в різних командах, тому й перебували в гарному ігровому тонусі.

Тим більше, що тренерський штаб "Кременчука" награв частина зв'язків ще в минулому сезоні, коли команда виступала в білоруській вищій лізі - по суті, молодіжному чемпіонаті цієї країни. Однак молодість підопічних Дмитра Підгурського, а найстаршому хокеїстові - 22, поки йде тільки на користь "Кременчуку".

Додамо, що обидва матчі у районному центрі Полтавської області викликали підвищений інтерес з боку вболівальників. І незважаючи на те, що в "Кремені" поки немає жодного місцевого вихованця, глядачі раділи перемогам своєї команди.

Читайте також: Українські хокеїсти фінішували третіми на турнірі в Польщі

Хокейний чемпіонат України стартував 23-й раз в історії, однак у нинішньому сезоні він відбудеться в короткий, незвичний для останніх десяти років строк, з ледь чи не з меншою кількістю команд. Тим більше, що змагання почалися з піврічною затримкою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі