Чотири спортсмени поповнили київську Алею зірок

Поділитися
Чотири спортсмени поповнили київську Алею зірок Чотири спортсмени отримали свої зірки © XSport.ua
Церемонія відбулася за участю її героїв.

Київська Алея зірок поповнилась іменами ще чотирьох легендарних українських спортсменів. До списку найкращих приєдналися Сергій Бубка, Ігор Бєланов, Зінаїда та Ігор Турчіни.

Сергій Бубка – радянський і український спортсмен-легкоатлет зі стрибків з жердиною. Перша в світі людина, стрибнувша вище шести метрів. Чемпіон Олімпійських ігор-1988. Єдиний легкоатлет, який переміг на шести чемпіонатах світу у 1983, 1987, 1991, 1993, 1995, 1997 роках. Його рекорд у стрибку з жердиною на відкритих аренах (6,14 м), який він поставив у 1994 році, не побитий досі.

Ігор Бєланов – знаменитий радянський і український форвард. Найкращий футболіст Європи 1986 року. Входить в топ-100 найкращих футболістів в історії чемпіонатів світу за версією The Guardian.

Зінаїда Турчина – радянська і українська гандболістка, дворазова олімпійська чемпіонка, дворазова чемпіонка світу, багаторазова володарка Кубка європейських чемпіонів і багаторазова чемпіонка СРСР. В 2000 році в результаті опитування, проведеного Міжнародною федерацією гандболу, Турчина була визнана найкращою гандболісткою планети в XX столітті.

Ігор Турчин – радянський і український гандбольний тренер. Заслужений тренер СРСР. Найуспішніший тренер в історії гандболу. Володар рекорду Гіннеса.

Раніше повідомлялося про те, що Бубка зберіг посаду віце-президента IAAF.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі