Чиновник ФІФА вважає, що Росія не може приймати ЧС-2018 через расизм

Поділитися
Чиновник ФІФА вважає, що Росія не може приймати ЧС-2018 через расизм Джеффрі Уебб вважає, що в Росії не можна проводити ЧС в сформованих умовах © ESPN FC
Проблема расизму стає все більш актуальнішим на теренах Російської Федерації. А особливо вона проявляється на футбольних стадіонах, вважає віце-президент ФІФА Джеффрі Вебб.

У ФІФА вперше після скандального розслідування Майкла Гарсії пролунали сумніви про те, чи слід проводити чемпіонат світу 2018 року в Росії. Причому висловлювань прозвучали з вуст чиновників високого рангу.

В інтерв'ю ESPN FC віце-президент ФІФА Джеффрі Вебб, який є головою комітету організації по боротьбі з расизмом і дискримінацією, вважає, що в Росії останнім часом підвищилися расистські настрій, і особливо це проявляється під час футбольних матчів - на трибунах, поблизу арен і навіть на самих полях.

"Расизм в Росії виразно стає новим викликом для ФІФА", - стверджує Вебб.

"В таких умовах проведення чемпіонату світу з футболу в Росії неможливо. Дуже сподіваюся, що в найближчі три роки ситуація зміниться. Також це може стати уроком для інших регіонів нашої планети", - зазначив Уебб.

В матеріалі ESPN журналіст наводить приклади проявів расизму на футбольних стадіонах Росії: так, пригадується, як на матчі російської Прем'єр-ліги "Локомотив" - "Анжі" у 2012 році у чорношкірого голкіпера гостей кинули банан, а через рік обструкції піддався півзахисник "Манчестер Сіті" Яя Туре, який грав у матчі Ліги Чемпіонів проти московського ЦСКА. Пізніше скаржився на мавпячі вигуки нападник "Зеніту" бразилець Халк.

Читайте також: В Англії хочуть підтримки Європи в бойкоті російського ЧС-2018

29 травня в Цюріху відбудуться вибори президента ФІФА. На посаду голови організації претендує Зепп Блаттер, який очолює організацію з 1998 року, віце-президент ФІФА принц Алі бін Аль-Хуссейн, голова нідерландської футбольної федерації Міхаель ван Прааг, а також колишній футболіст "Барселони" і "Реала" португалець Луїш Фігу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі