Чемпіонат світу з баскетболу розширять до 32 команд

Поділитися
Чемпіонат світу з баскетболу розширять з 24 до 32 команд і будуть проводити за новими правилами. Також з 2017 року регіональні чемпіонати будуть проводитися раз на чотири роки, а не раз на два роки, як зараз. Перший чемпіонат світу з новим регламентом пройде в 2019 році.

Чемпіонат світу з баскетболу розширять з 24 до 32 команд і будуть проводити за новими правилами, повідомляється в прес-релізі Міжнародної федерації баскетболу, опублікованому 11 листопада. В основному зміни торкнуться процедури відбору на турнір.

Відбірковий турнір до чемпіонату світу триватиме два роки. У рамках турніру всі команди будуть поділені на два дивізіони, в кожному буде кілька груп по три-чотири збірних. Точна процедура відбору неясна, проте в прес-релізі говориться, що
команди, які програли в групах, також отримають шанс на вихід. Відбіркові матчі збірні будуть проводити вдома і на виїзді.

Також з 2017 року зміниться регламент проведення регіональних чемпіонатів з баскетболу, у тому числі чемпіонату Європи. Ці турніри тепер будуть проводитися раз на чотири роки, а не раз на два роки, як зараз. Відбір на регіональні чемпіонати також буде проходити протягом двох років.

Наступний чемпіонат світу з баскетболу - у 2014 році в Іспанії пройде за старими правилами. Перший чемпіонат світу з новим регламентом пройде в 2019 році, а не в 2018, тобто з затримкою в один рік. Учасники цього чемпіонату будуть відбиратися на Олімпіаду 2020 року.

Чемпіонат світу з баскетболу проводиться з 1950 року. До турніру 2006 року в чемпіонаті брало участь від 10 до 16 команд (за винятком) 1986 року, і лише шість років тому кількість постійних учасників чемпіонату досягла 24 команди. !zn

Читайте також:

Україна достроково стала учасником Євробаскету-2013


В Україні до Євробаскету-2015 побудувати 18-тисячний стадіон


В Україні пройде Євробаскет-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі