Чемпіонат світу з футболу в 2022 році відбудеться в листопаді-грудні

Поділитися
Чемпіонат світу з футболу в 2022 році відбудеться в листопаді-грудні Чемпіонат світу вперше в історії відбудеться пізньої осені © FIFA
На засіданні виконкому ФІФА в Цюріху було прийнято важливе рішення щодо чемпіонату світу в Катарі. Він запланований на 2022 рік.

Міжнародна федерація футболу ухвалила, що фінальна стадія чемпіонату світу-2022 відбудеться в листопаді-грудні. 64 матчі мундіалю будуть зіграні протягом 28 днів.

Вирішальний матч чемпіонату світу 2022 року відбудеться 18 грудня - в цей день Катар відзначає головне національне свято.

У найближчий час робоча група виконавчого комітету ФІФА почне розробляти зміни у футбольному календарі в 2019-2022 роках.

Таким чином, у ФІФА уникнули можливих проблем зі спекотною погодою, яка стоїть у звичний для мундіалів період проведення в червні-липні. Ідея проведення турніру в період з березня по квітень, яку підтримували представники європейських ліг, була відхилена через свята Рамадан. Також неможливо було використовувати варіант проведення світової першості в січні і лютому-за зимових Олімпійських ігор.

Нагадаємо, що ЧС-2022 потрапив під підозру в корупції частини процесу визначення країни-господарки. Передбачається, що в Катарі підкупили відразу кілька чиновників, які мали право голосу в грудні 2010 року. Тоді ж, нагадаємо, визначалось і місце проведення чемпіонату світу в 2018 році.

У підсумку, право провести цей мундіаль отримала Росія, що у зв'язку з останніми геополітичними подіями теж викликало обурення з боку ряду країн - США та Англії. Також заклики позбавити Росію ЧС-2018 звучали і з України.

Втім у ФІФА не виявили жодних порушень, і швидше за все, змагання відбутися там, де і було спочатку задумано.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі