"Будівельник" в овертаймі поступився "Црвені Звезді", вилетівши з 1/4 фіналу Єврокубка

Поділитися
"Будівельник" в овертаймі поступився "Црвені Звезді", вилетівши з 1/4 фіналу Єврокубка У столиці Сербії кияни зіткнулися не тільки зі злагодженими діями опонента на майданчику, а й шаленою підтримкою суперника на трибунах © http://budivelnyk.ua
Кияни не зуміли вистояти перед більш ніж 20-тисячною підтримкою сербської команди і втратили шанс на другий сезон поспіль вийти у півфінал другого за рангом клубного баскетбольного євротурніру.

Київський "Будівельник" поступився в овертаймі сербській "Црвені Звезді" 70:79, втративши шанс за сумою двох зустрічей пройти у півфінал Єврокубка.

Нагадаємо, що у першому матчі, який проходив у литовському Каунасі, "будівельники" перемогли лише у три очки, і, як очікувалося, утримати таку маленьку перевагу у грі їм не вдалося.

Втрата провідного гравця Артура Дроздова (вже не перша в сезоні) ще більше знизила і без того невисокі шанси "Будівельника" на успіх у двоматчевому протистоянні. Поєдинок проходив на "Београд Арені", яка вміщує понад 20 (!) тисяч глядачів. А сумніватися в тому, що вболівальники заповнять залу, не було ніякого сенсу. У підсумку, "Звезді" була забезпечена мегапідтримка, яка могла б вивести з рівноваги не тільки "Будівельник", а й сильніші команди.

Втім, кияни змогли абстрагуватися від шуму, і з самого початку захопили ініціативу, утримуючи потрібну різницю. Описувати події всього матчу немає сенсу, треба зазначити тільки те, що "Будівельник" в традиційному для себе стилі в середині другої чверті збільшив різницю до 10 очок. А потім так само легко віддав "нажите непосильною працею". Незважаючи на це, гості все ж утримували три-чотири очки різниці до останнього періоду.

Основні події відбулися у кінцівці. "Звезда" все-таки зуміла вийти вперед, але її перевага була хиткою. Більше того, кияни зібралися і відзахищалися на останній хвилині, зрівнявши рахунок - 60:60. Розпочалась тактична боротьба з використанням фолів і штрафних, яку, здавалося, повинен був вигравати "Будівельник". Але якимось нереальним чином м'яч, опинившись після невдалої атаки суперника в руках Даріуша Лавриновича, а потім - Блейка Ехерна...відскочив в аут.

"Црвена Зірка" отримала ще один шанс на атаку і використала його - 63:60, а значить - овертайм (перший матч закінчився з різницею в три пункти на користь "будівельників"). Ну, а в додатковій п'ятихвилинці кияни відразу ж були обеззброєні двома дальніми потрапляннями Дженкінса, і самі збилися на шалені кидки. Це було найгірше рішення з усіх можливих.

На цьому євросезон для киян закінчено. Якщо розглядати його у світлі останнього матчу, то тут у черговий раз з'явилися всі "вади" "Будівельника": погана гра на підборі, погана гра у позиційному нападі при пресингу суперника через відсутність класного плеймейкера, непідготовлені кидки і втрата Ехерна, і - як наслідок - невміння добивати суперника після гарного відрізка.

Так і дії головного тренера не назвеш впевненими: в овертаймі, здалося, що кияни взагалі грали без плану.

Втім, якщо розглядати міжнародний сезон в цілому, то тут "Будівельник" ще раз підтвердив, що справедливо входить якщо не до 20-ки, то до 30-ки кращих клубів континенту. У третій участі в Єврокубку кияни змогли вийти у чвертьфінал, і мали шанси на вихід у півфінал.

Нарешті, це черговий урок для керівництва клубу. Перед дебютному в Євролізі сезоні президент киян Богдан Гулямов озвучив бюджет близько 12 мільйонів доларів. "Будка" отримала в кращому випадку чверть обіцяних коштів. Заскочити у чвертьфінал, маючи один із найменших бюджетів у турнірі киянам вдалося, а от далі - ні. Кадри вирішують все, і за рахунок одних лише Лавриновича і Саммерса, які дійсно є гравцями найвищого європейського рівня, у фінал турніру навряд чи вийдеш. А значить, якщо боси киян хочуть більшого, то нарешті повинні більш серйозно підійти до комплектації команди.

Єврокубок, чвертьфінал, повторний матч

"Црвена Звезда" (Сербія) - "Будівельник" (Україна) - 79:70 ВІД(11:15, 18:16, 10:11, 24:18, 16:10)

Ц: Дженкінс 29 + 4 втрати, Раденовіч 11 + 11 підбирань.

Б: Лавринович 17 + 9 підбирань + 3 блок-шоти, Саммерс 13 + 7 підбирань, Стрелнієкс 11 + 4 передачі, Мінард 10 + 4 втрати.

Перший матч - 79:82.

Тепер "Будівельник" може повністю сконцентруватися на чемпіонаті Суперліги, в якій, до речі, 30 березня проведе надважливий матч проти лідера - южненського "Хіміка". Контраст і маразм ситуації полягає в тому, що після 20-тисячної арени в столиці Сербії кияни проведуть гру... у тренувальній залі. !zn

Читайте також:

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Україна в сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Кримські баскетболісти розпочали процес вступу в російську федерацію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі