"Будівельник" обіграв "Нантер" і вийшов до чвертьфіналу Єврокубка

Поділитися
"Будівельник" обіграв "Нантер" і вийшов до чвертьфіналу Єврокубка © http://budivelnyk.ua
Кияни зуміли у непростому матчі на виїзді завершити протистояння з французькою командою на свою користь. Тепер український клуб готовий повторити досягнення минулого сезону, коли він дійшов до півфіналу турніру.

Київський "Будівельник" обіграв чемпіона Франції "Нантер" на виїзді 76:71 і за сумою двох матчів вийшов до 1/4 фіналу Єврокубка.

Нагадаємо, що у першому поєдинку, який відбувся на нейтральному майданчику у литовському Каунасі, "будівельники" перемогли 86:82.

Зазначимо, що кияни домоглися подібного досягнення вже втретє поспіль. Тепер у вісімці найкращих на них чекає зустріч із переможцем пари "Летувос Рітас" - "Црвена Звезда". У першому матчі сербський клуб виграв 88:82.

Напевно у всіх гравців киян і тренерського штабу перед матчем 1/8 фіналу Єврокубка у голові був осінній поєдинок Євроліги проти французів. Тоді, нагадаємо, український клуб зазнав прикрої поразки з різницею в 19 балів багато в чому за рахунок стартового натиску від "Нантера". І нехай після "домашнього" матчу, який, як відомо, проходив у Каунасі, у "Будівельника" був доробок у чотири бали, але все ж до повторного протистояння потрібно було підійти з максимальною концентрацією.

І вони змогли. Вже на старті гри кияни захопили перевагу, і за рахунок точних дальніх атак і відмінної боротьби на периметрі (чого часто їм не вистачало у виїзних єврокубкових зустрічах) забезпечили собі комфортну перевагу в районі 10 пунктів.

Однак до великої перерви "Будівельник" ледь не розгубив перевагу, підпустивши суперника на кілька очок. Благо Блейк Ехерн вчасно дав свою фірмову "трієчку" метрів з дев'яти, і дозволив своїй команді піти на відпочинок без особливих проблем. До речі, після двох чвертей кияни могли похвалитися чудовим відсотком потрапляння триочкових кидків - шість із восьми, тобто 75%. В той же час "Нантер" не реалізував жодної з десяти своїх дальніх атак.

Але вже у третій чверті французи, зробивши правильні висновки, спробували організувати ривок у відповідь. Українець Сергій Гладир, який виступає за "Нантер", влучив здалеку і знову наблизив свою команду до суперника. Однак відповідна акція від "Будівельника" була більш вражаючою і ефективною. Форвард киян ДеХуан Саммерс в черговий раз показав свій клас і став співавтором ривка 10:0, після чого різниця у рахунку на користь гостей зросла до 17 балів - 65:48.

Хто б міг подумати, що на цьому інтрига не помре. На щастя, кураж французів було все ж зупинено "Будівельником", і в кінці на досвіді Даріуша Лавриновича підопічні Багатскіса оформили як перемогу у матчі, так і омріяний вихід до чвертьфіналу Єврокубка.

Зазначимо, що 12 березня свій матч в 1/8 фіналу турніру проведе южненський "Хімік". В першому поєдинку проти "ТЕД Анкари" українці поступилися 71:75. Зустріч у відповідь відбудеться у столиці Туреччини. !zn

Читайте також:

Тисячі литовців провели акцію "Разом за Україну" на баскетбольному матчі (фото)

У ФІБА-Європа поки не планують позбавляти Україну Євробаскету-2015

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Команди Суперліги масово покидають іноземні баскетболісти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі