"Будівельник" обіграв "Црвену Звезду" у першому матчі чвертьфіналу Єврокубка

Поділитися
"Будівельник" обіграв "Црвену Звезду" у першому матчі чвертьфіналу Єврокубка Яніс Стрельнієкс приніс перемогу киянам © http://budivelnyk.ua
Кияни зуміли перемогти у першій зустрічі, яка знову відбулася на нейтральному майданчику у Литві, однак різниця у три очки не додала їм спокою напередодні повторної гри.

Київський "Будівельник" здолав "Црвену Звезду" у першому матчі двораундового протистояння 1/4 фіналу Єврокубка - 82:79.

Перемогу українцям, які вже другий єврокубковий матч поспіль змушені грати на майданчику у литовському Каунасі через рішення Євроліги, приніс латвійський захисник Яніс Стрельнієкс.

Матч-відповідь відбудеться 26 березня у Белграді: там сербські баскетболісти мають шалену підтримку трибун і напевно киянам доведеться заочно боротися ще й з шостим польовим гравцем.

Другий "домашній" для "Будівельника" матч у Каунасі пройшов у схожому, що й попередній, ключі. Тоді в поєдинку проти "Нантера" кияни володіли перевагою і могли в підсумку збільшити її до "10+" очок, але в підсумку зупинилися на позначці в чотири пункти.

Цього разу підопічні Айнарса Багатскіса у грі проти більш серйозного суперника нічим по суті не здивували. Вони знову показали, що вже є монолітним колективом, який не можна порівняти за всіма параметрами "зіграності" і "розуміння тренерської концепції" з "Будівельником" осіннього зразка. Але в той же час, позбутися комплексу провалів, "жовто-сині" так і не змогли. У черговий раз в момент, коли потрібно було добивати суперника, кияни зупинились і пропустили удар у відповідь.

Так, таке часто буває у баскетболі, проте потрібно враховувати, що у двоматчевих дуелях, тим більше, коли на носі поїздка до негостинного Белграда, необхідно було зіграти на межі концентрації. Але на жаль, не завжди це виходило.

Двічі протягом матчу "Будівельник" збільшував перевагу до двозначної. Спочатку в середині другої чверті, коли кияни продемонстрували свою атакувальну міць: тут особливо виділявся латвійський легіонер Яніс Стрельнієкс, а також традиційні лідери Даріуш Лавринович і ДеХуан Саммерс. Вдруге, вже ближче до кінця поєдинку, коли той же Стрельнієкс і американець Ехерн збільшили різницю до 11 пунктів - 64:53.

Але в обох випадках сербська команда знаходила в собі сили, що повернутися у гру. Останній ривок "Црвени Зірки" і зовсім гідний поваги. За кілька хвилин до сирени кияни зберігали непогану різницю у 4-6 очок, що дозволяло сподіватися на краще. Але швидкі американські захисники белградців зробили свою справу. А у нападі "Будівельник" часто губився, виконуючи незручні кидки.

За хвилину до кінця серби зрівняли рахунок - 79:79. Втім, кияни зуміли захиститися і у вирішальній атаці уникнути першої за багато років участі в єврокубках нічиєї (нагадаємо, що у двоматчевих дуелях таке допускається): Стрельнієкса було зупинено суперником при виконанні триочкового, і з лінії штрафних він жодного разу не промахнувся. !zn

Читайте також:

Травма баскетболіста Кобі Брайанта стала найдорожчою в історії НБА

Україна в сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Україну можуть позбавити права провести Євробаскет-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі