Бригинець: Головна ялинка країни – це безкоштовний сир в мишоловці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Головна київська новорічна ялинка виявилась неочікуваним подарунком від публічно неоголошеного мецената, що надійшов до столиці у 300 коробках без документів. Про це стало відомо під час спеціального засідання комісії Київради з питань культури та туризму присвяченого розгляду пропозицій до бюджету Києва 2012 рік, повідомив голова комісії Олександр Бригинець.

«Кожного разу, коли найбагатшому місту України – Києву - щось дарують, в мене виникає питання: в чому підступ і чим місто розраховуватиметься за такі подарунки: землею, власністю чи підкупними тендерами?», - дивується О.Бригинець.

Депутат розповів, що нова ялинка не коштуватиме місту дешевше за справжню, оскільки для неї знадобляться інші іграшки, ілюмінація, техніка. Окрім того, два комплекти електрики на випадок псування чи поламки під час встановлення ялинки, а також фахівці зі збору нової конструкції, яких в Києві немає, та охорона. Розібрану ялинку потрібно зберігати на спеціальному складі, який відповідатиме вимогам вологості необхідним для збереження штучної мішури. У зібраному стані ялинка сягатиме 40 м заввишки, важить штучне дерево 50 тонн, а стара справжня важила 7 тонн.

«Є пересторога, що такий важкий об’єкт може бути небезпечним через, розташоване під ним, метро. Експерти запевнили, що всі ризики будуть враховані. Але, пригадую, як колись експерти КМДА оголосили скандальне будівництво біля метро «Театральна» високонебезпечним, а після того як цю будівлю подарували місту, вони сказали, що споруда відповідає нормам. Можливо і цього разу скажуть, що ялина безпечна, бо вона дарована?», - висловив припущення О.Бригинець.

Голова комісії наголосив, що встановлення штучної ялинки - це прогресивний і добрий крок, оскільки такий підхід стане хорошим прикладом киянам для використання в своїх оселях штучних ялинок, а не справжніх. Проте, на його думку, Києву не потрібна збільшена до гігантських розмірів квартирна ялинка. Депутат пропонує встановлювати на Майдані спеціально розроблену новорічну конструкцію, що нагадуватиме ялинку, як це вже робиться в багатьох європейських містах. Вона в свою чергу буде і легшою, і оригінальнішою, і безпечнішою.

Нагадаємо, вперше цього року на Майдані на вимогу екологів встановлять штучну ялинку, над дорогами розвісять ілюмінації у вигляді НЛО і чорнильниць, а на ярмарку будуть продавати гарячий шоколад і їстівні каштани.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі