"Боржник" Ахметова бразилець Ілсіньо повертається до Донецька

Поділитися
Після того, як Спортивний арбітражний суд зобов'язав півзахисника Ілсіньо виплатити "Шахтарю" 4 млн євро за одностороннє розірвання контракту, бразилець вирішив повернутися до Донецька.

Бразильський півзахисник Ілсіньо, який у 2010 році розірвав за своєю ініціативою контракт з донецьким "Шахтарем", у понеділок вилетів з Бразилії до України, щоб остаточно визначитися з подальшим продовженням кар'єри.

«Щасливий повідомити, що сьогодні вночі я лечу з Сан-Паулу до Донецька. Після майже двох сезонів поза "Шахтарем" я, зрештою, повертаюся назад у команду, де провів найважливіші та переможні дні моєї кар'єри», - сказав футболіст.

Бразилець визнав, що у 2010 році, після певного непорозуміння з керівництвом "Шахтаря", прийняв невірне рішення.

«Це була помилка. Я намагався шукати щастя в іншому місці, але усвідомив, що моє місце було саме тут. Тому я дуже вдячний керівництву, яке відкрило мені двері і запросило повернутися. Я повертаюся у "Шахтар" з метою знову завоювати довіру і захоплення уболівальників і допомогти клубу досягти величезних успіхів у змаганнях, як на національному, так і на європейському рівні ", - заявив бразилець.

26-річний Ілсіньо перейшов у "Шахтар" у липні 2007 року із "Сан-Паулу", підписавши контракт за схемою "4+1". Двічі ставав чемпіоном Україні у сезонах 2007-2008 і 2009-2010 років, у 2009 році здобув з "Шахтарем" Кубок УЄФА.

У травні 2010 року виник скандал, коли Ілсіньо в односторонньому порядку заявив про розірвання контракту через нібито невиплату йому заробітної плати за чотири місяці, а "Шахтар" подав позов до Спортивного арбітражного суду Лозанни про стягнення з гравця компенсації, передбаченої контрактом, за відмову від продовження угоди.

Тоді Ілсіньо покинув Донецьк і повернувся у "Сан-Паулу", у 2011 році перейшов в інший бразильський клуб "Інтернасьонал".

У вересні 2011 року Спортивний арбітражний суд виніс рішення, згідно з яким претензії бразильського футболіста до донецького клубу були визнані безпідставними і були відхилені. Ілсіньо як особу, винну у розірванні контракту, зобов'язали виплатити "Шахтарю" 3,6 млн євро плюс відсотки за час прострочення, загальна сума - близько 4 млн євро.

Читайте також:

Воротаря донецького «Шахтаря» спіймали на допінгу

У лікарню до Луческу приїхали Ахметов і Колесніков

Бразилець Жадсон покидає «Шахтар»

«Динамо» як і раніше залишається найкращим українським клубом у світовому рейтингу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі