Блаттер звинуватив Платіні в спланованій акції проти ФІФА

Поділитися
Блаттер звинуватив Платіні в спланованій акції проти ФІФА Блаттер вважає своє відсторонення "нонсенсом" © ТАСС
Відсторонений президент ФІФА упевнений, що голова УЄФА навмисне намагався змінити владу в світовому футболі.

Президент ФІФА Йозеф Блаттер, якого відсторонили від футболу на 90 днів, звинуватив керівника УЄФА Мішеля Платіні, який також відсторонений від роботи, в розпалюванні спланованої акції. Блаттер вважає, що Платіні особисто влаштував на нього атаку.

"Ще з 2012 року в УЄФА не хотіли, щоб я залишався президентом ФІФА. Це була спланована акція проти мене. При цьому всі конфедерації мене підтримували, і лише УЄФА робив спроби змістити мене, - сказав Блаттер, коментуючи арешт шести чиновників ФІФА в травні поточного року, - Затіяв все Мішель Платіні. Це особисте. У політичні розборки це переросло пізніше, коли країни, які програли право на проведення чемпіонатів світу, включилися в кампанію по розвалу ФІФА. Але ФІФА не можна знищити, це не швейцарський банк або звичайна компанія".

"Спільно зі швейцарською владою ці країни влаштували атаку на ФІФА та її президента. Впевнений, що, коли все тільки починалося, в УЄФА не уявляли, що це переросте у міжнародний політичний скандал. Ви добре це знаєте, між США і Росією є проблеми. І так вийшло, що чемпіонат світу і президент ФІФА опинилися в епіцентрі конфлікту двох найбільших геополітичних сил", - наводить слова Блаттера ТАСС.

Також Блаттер прокоментував своє відсторонення від роботи: "Взагалі це нонсенс, коли тебе усуває комітет, що складається з людей, яких ти сам і взяв на роботу. При цьому у них навіть не вистачило хоробрості вислухати ні мене, ні генерального секретаря, ні Платіні. Швиденько було проведено якесь загальне розслідування, і через три дні я був відсторонений. Виною тому тиск з боку преси і бажаючих зайняти місце президента ФІФА".

Нагадаємо, на даний момент швейцарська прокуратура розслідує справу про платіж на суму 2 мільйони євро, який був переданий Блаттером для Платіні. Глава ФІФА запевняє, що просто віддавав французькому функціонерові борг за виконану роботу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі