Більшість уболівальників вірять у готовність України прийняти Євро-2012

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© expert.ru
Демарш значної групи високопоставлених політиків і чиновників зі Старого Світу навряд чи істотно вплинув на настрої вітчизняних уболівальників. У майбутнє вони дивляться з оптимізмом, хоча оптимізм цей слід визнати доволі стриманим.

Більшість українських уболівальників вірять, що Україна належним чином підготувалася до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології для DT.UA.

Демарш значної групи високопоставлених політиків і чиновників зі Старого Світу навряд чи істотно вплинув на настрої вітчизняних уболівальників. У майбутнє вони дивляться з оптимізмом, хоча оптимізм цей слід визнати доволі стриманим.

На запитання про ступінь готовності України до європейської першості більше половини респондентів відповіли позитивно. Тих, хто вважає, що держава повністю готова до турніру такого масштабу, всього лише 10,7%. Відповідали, що Україна «скоріше готова» - 41,3%. Відповідь «швидше не готова» обрало 32,6%. Число тих, хто переконаний, що країна до Євро абсолютно не готова - 9,3%. 6,1% опитаних не змогли дати відповідь.

Значна частина респондентів вірить в успіх футбольного єврофоруму. Стримані оптимісти знову в більшості. Лише 11,2% переконані: турнір буде повністю успішним. Однак майже половина опитаних (49%) вважає, що Євро-2011 пройде скоріше успішно. Варіант «швидше неуспішно» обрали 23,9%. 4,3% вболівальників впевнені у провалі Євро-2012. 11,5% опитаних не змогли відповісти на питання.

Якщо говорити про географію поширення «футбольного оптимізму», серед тих, хто абсолютно упевнений в успіху турніру, 18% жителів півдня, 10% мешканців Сходу країни, 9% жителів Центру республіки і лише 7% уболівальників із Західної України.

У рамках дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, були опитані 1636 шанувальників футболу віком від 16 років, які проживають у 102 населених пунктах у всіх регіонах країни. Дослідження проводилося 21 квітня - 2 травня, похибка становить 2,5%.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Сергія Рахманіна «Особиста справа: український уболівальник». !zn

Читайте також:

В Україні результати матчів на ЧЄ-2012 буде передбачати кнур

Польща завершила підготовку до Євро-2012

Євросоюз навіть не думав про бойкот Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі