Бенітес: Не думаю, що Україні вдасться на рівних змагатися з Англією і Францією

Поділитися
Збірній України з футболу буде важко змагатися з командами Франції та Англії у груповому турнірі чемпіонату Європи 2012 року, вважає експерт телеканалу "Євроспорт", колишній тренер "Валенсії", "Ліверпуля" та "Інтера" Рафаель Бенітес.

"Збірна України грає вдома, і цей фактор здатний допомогти їй здивувати футбольний світ. Варто відзначити роботу Олега Блохіна, тренера українців - його команда відмінно організована, вона чудово використовує контратаки. Але все-таки я не думаю, що їй вдасться на рівних змагатися з Англією і Францією", - наводить його думку сайт каналу.

"Я впевнений, що Франція і Англія будуть фаворитами. Подивіться на Францію - там є Бензема, Рібері, М'Віла, інші відмінні футболісти. І командний дух у них розвинений. Принаймні, ситуація у порівнянні з тим, що було раніше, стала набагато кращою. І це позитивний момент. В суперниках у французів будуть англійці. Склад цієї збірної буквально наповнений зірками, а зараз у ній з'явилася ще й молодь. Звичайно, Вейн Руні пропустить початок турніру, але є ж ще Денні Велбек, Даррен Бент, Пітер Крауч. Загалом, існує хороший вибір. З сильними гравцями там все гаразд", - зазначив Р.Бенітес.

На його думку, фаворитом групи А є збірна Росії. "Об'єктивно кажучи, збірна Росії - найсильніша у цій групі. Вона демонструє хороший футбол, грає компактно, вона досвідчена і вона вірить у себе. Тому вона фаворит. За нею - напевно, Польща, оскільки ця команда грає вдома. Уболівальники і святкова атмосфера навколо турніру повинні надати їй певний імпульс. Поляки напевно будуть сильнішими, ніж ми можемо собі уявити, і сильнішими за суперників, адже різниця між ними та їхніми опонентами не така й велика. Збірна Чехії пробилася у фінальний турнір, забивши трохи голів. І це серйозний противник - зазвичай такі команди дуже важко обіграти тактично. Але все ж той факт, що Польща грає вдома, зробить цю збірну сильнішою і зіграє роль у розподілі місць у плей-офф", - сказав іспанський фахівець.

Фаворитом групи "смерті" В він бачить команду Німеччини. "Вона виглядає дуже добре, вона сильна, в її складі є кілька молодих хлопців, впевнених у собі. Голландія... Голландці легко виграли відбір. Це повинно додати їм віри. Але в групі є ще й Португалія, кольори якої захищають Нані, Кріштіану Роналду і у якої є сильний захист - Бруну Алвеш, Пепе. Це теж міцна збірна. Так, вона непостійна, і в цьому криється її проблема, але на короткому турнірі може відбутися все, що завгодно", - підкреслив Р.Бенітес.

Не сумнівається він і в можливостях своїх земляків - іспанців, а також пророкує успіх збірній Італії, який зіграють у групі С разом з Хорватією та Ірландією. "Мій фаворит тут - це Італія. Вона у кваліфікації не зазнала жодної поразки і пропустила лише два голи. Ця команда володіє сильним захистом, та й взагалі склад її гарний. Про Іспанію ми всі знаємо. Це відмінна збірна, яка сповідує футбол, схожий на те, у що грає "Барселона". Всі у захваті від такої гри. Останні перемоги вселили в іспанців величезну впевненість у своїх силах. Головне тепер, щоб це не переросло у самовпевненість. Втім, тренер іспанців Вісенте дель Боске знає свою справу і розуміє, як змусити гравців зосередитися", - вважає експерт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі