Баскетбольна збірна перемогою над Латвією хотіла довести, що "Україна була, є і буде"

Поділитися
Баскетбольна збірна перемогою над Латвією хотіла довести, що "Україна була, є і буде" Українці хочуть домогтися поваги всієї Європи © ФБУ
Представники української національної команди прокоментували свій успіх у матчі проти латишів.

Збірна України після трьох поразок поспіль зуміла обіграти збірну Латвії в четвертому турі групового етапу Євробаскету (75:74) та зберегти шанси на вихід у плей-офф.

Головний тренер збірної Євген Мурзін після поєдинку проти латишів відзначив гру своїх підопічних у захисті, а індивідуально виділив Липового і Фесенка. "Раніше проблема була в нас самих. Команда відпочила і вийшла перемагати. Готувалися до Латвії, звичайно, був час, провели два тренування. Розібрали комбінації, провели скаутинг. Нам відомий їхній стиль. Багатскіс три роки працював в Україні, ми грали проти його команд на майданчику. Знали, як він буде грати", - наводить слова Мурзіна "Планета баскетбол".

Також наставник української збірної наголосив, що перемога в цьому матчі була важлива не лише зі спортивної точки зору: "Перемога сьогодні була для нас дуже важлива. У нас в країні йде війна. Ми представляємо країну, намагаємося вийти на паркет і довести, що Україна була, є і буде. Дуже багато політичних моментів є зараз, і ми через спорт хочемо показати себе, показати свою країну. Будемо боротися, будемо стояти до останнього, щоб нас поважали у всій Європі".

А капітан збірної Кирило Фесенко підкреслив, що виграти команді допоміг той факт, що відступати було вже нікуди: "Ми, як завжди, поставили себе в незручну позицію: або ми виграємо, або їдемо додому. Тому стало набагато легше, психологічно спокійніше. Ми любимо заганяти себе в кут, шукати складні ситуації - тоді нам цікаво. Нарешті з'явилися посмішки в роздягальні, нарешті з'явився сміх. Якщо проти Бельгії вийдемо з таким же настроєм, як сьогодні, то все буде добре".

Нагадаємо, 10 вересня українській збірній потрібно перемагати Бельгію, а також сподіватися на потрібний результат у інших матчах групи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі