Багаторічний лідер "Барселони" продовжить кар'єру в Катарі

Поділитися
Багаторічний лідер "Барселони" продовжить кар'єру в Катарі Хаві оголосив про свій відхід з "Барселони"
Хаві Ернандес, який незабаром знову стане рекордсменом за кількістю ігор у Лізі Чемпіонів, після 17-ти років чудової гри за суперклуб оголосив про зміну місця роботи.

Півзахисник "Барселони" Хаві Ернандес по завершенні сезону попрощається з рідним клубом. Про це центральний півзахисник, на рахунку якого 3 перемоги у Лізі Чемпіонів, 8 чемпіонських титулів в Іспанії, а також два золота Євро і перемога на ЧС-2010, оголосив на спеціально зібраній прес-конференції.

Хаві, як і очікувалося, продовжить кар'єру в Катарі: його другим клубом в кар'єрі стане "Аль-Садд".

"Я хочу оголосити про те, що покидаю "Барселону", - заявив Хаві на прес-конференції. - Це було нелегке рішення, але воно остаточне. Думаю, настав час піти".

"Я продовжу ігрову кар'єру в "Аль-Садде". Контракт на два роки з можливістю продовження ще на рік. Також у мене буде можливість отримати освіту для роботи тренером і спортивним директором. У Катарі вражаючий проект, але моєю кінцевою метою є повернення в "Барсу", повернення додому. Тренером, спортивним директором або на яку-небудь іншу роль".

Хаві додав, що по-перше, хотів піти ще влітку минулого року, однак вирішив залишитися, адже то був не найкращий момент для його команди, а також збірної Іспанії. По-друге, керівництво "блаугранас" зробили всі можливі дії, щоб залишити гравця в рідному клубі, але він наполіг на своєму.

Додамо, що Хаві за свою кар'єру в "Барселоні", а вона триває з 1998 року, коли йому було 18, виграв більше 20 трофеїв, а на сьогоднішній день претендує ще на одну Лігу Чемпіонів і Кубок Іспанії. У синьо-гранатовій футболці він провів 739 поєдинків, в яких забив 84 голи і віддав 163 гольових передачі.

У збірної Іспанії Хаві ставав переможцем чемпіонату світу в ПАР, молодіжного ЧС-1999, чемпіонату Європи-2008 і 2012, а також вигравав срібло Олімпіади-2000. Додамо, що про завершення кар'єри у "Фурія Роха" він повідомив ще влітку, коли іспанці провалилися на чемпіонаті світу-2014.

"Барселона" зіграє з "Ювентусом" у фіналі Ліги Чемпіонів 2014/15. Вирішальний матч турніру і остання гра великого футболіста в головному єврокубку відбудеться 6 червня в Берліні.


All the goals by... Xavi Hernández fcbarcelona

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі