Азербайджан просить ФІФА дозволити українському захиснику грати за свою збірну

Поділитися
Азербайджан просить ФІФА дозволити українському захиснику грати за свою збірну Пашаєв виступав за молодіжну збірну України
Павло Пашаєв - вихованець кременчуцького футболу, у свій час вважався дуже перспективним футболістом. У "Дніпрі" він так і не заграв, тому зараз виступає за запорізький "Металург".

Асоціація футбольних федерацій Азербайджану (АФФА) звернулася до ФІФА з приводу захисника запорізького "Металурга" Павла Пашаєва, який є етнічним азербайджанцем, проте народився на території України і був заграний за юнацьку, юніорську та молодіжну збірні.

Пашаєв нещодавно в одному з інтерв'ю заявив, що не проти зіграти за збірну своєї історичної батьківщини, однак у будь-якому випадку, окрім бажання самого футболіста, необхідно дозвіл з боку керівних органів. Шанси на те, що азербайджанцям дозволяти задіяти колишнього гравця "Дніпра" в матчах за національну команду, досить високі, адже Пашаєв не виступав в офіційних іграх за "синьо-жовтих" на дорослому рівні.

27-річний футболіст має в своєму активі більше 20 матчів за "Дніпро", проте йому так і не вдалося стати основним гравцем команди, тому більшу частину своєї кар'єри він провів в оренді, виступаючи за "Кривбас", "Карпати" та запорізький "Металург". Іншими словами, в певний момент кар'єри він не зумів довести свою спроможність і підтвердити аванси видані раніше, і став футболістом середнього як для українського футболу рівня.

Додамо, що у Пашаєва був брат-близнюк Максим, який у віці 20 років загинув в автокатастрофі під Кременчуком. Цілком ймовірно, що саме несподівана смерть брата і вплинула на подальшу кар'єру Павла.

24 лютого донецький Шахтар зіпсував дебют тренеру збірної Азербайджану Роберта Просінечкі: "гірники" обіграли азербайджанців в товариському матчі 2:1. Після матчу хорватський фахівець заявив про те, що задоволений лише першим таймом у виконанні своєї команди. Саме до перерви азербайджанцям вдалося забити гол у ворота суперника.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі