Арени Євро-2012 перейшли під патронат УЄФА

Поділитися
Сьогодні українські та польські арени Євро-2012 переходять в управління Європейської футбольної асоціації і федерації футболу.

УЄФА сьогодні отримала в управління стадіони в Україні і Польщі, де проходитимуть матчі Євро-2012. Про це повідомила представник УЄФА Polska Eва Прокопяк.

З цього часу починається активний підготовчий етап до початку проведення матчів - монтаж тимчасових конструкцій, тестування матчевих процедур, оформлення декорацій, встановлення додаткових покажчиків, обладнання функціональних зон тощо. На стадіонах або навколо них будуть створені зони гостинності, волонтерський, акредитаційний і медіа-центри. Єдине виключення, яке зробить УЄФА для арен - проведення 12 травня фінального матчу Шкільного Євро, де переможцям вручить приз генсек Європейської футбольної асоціації Джанні Інфантіно.

Прокопяк відмовилася уточнити, скільки європейська футбольна федерація виплатить за оренду цих об'єктів власникам, якими в Польщі є польський уряд і міста-організатори чемпіонату.

«Це комерційна таємниця. Ми не говоримо, скільки ми платимо за оренду стадіонів», - сказала вона.

Вона повідомила, що УЄФА поверне стадіони власникам, максимум, через 4 дні після завершення останнього матчу чемпіонату.

«Ми не приймаємо стадіонів в урочистій атмосфері, немає вручення ключів та перерізання червоних стрічок», - додала вона.

Як уточнила Прокопяк, УЄФА сьогодні отримає в управління стадіони як у Польщі, так і в Україні.

У свою чергу директор турніру УЄФА Євро-2012 Маркіян Лубківський повідомив, що з 12 травня на аренах почнеться програма навчання для стюардів. «Нова для України служба в матчах, проведених на аренах Євро-2012, вже встигла добре себе зарекомендувати і показати європейський результат. Загальна кількість стюардів для всіх арен України на Євро-2012 - близько 4 тисяч. Це люди, які будуть стежити за порядком на стадіоні. В їхнє завдання входить або допомогти людині, або надати інформацію, можливо, зробити коректне зауваження в якійсь ситуації, або сигналізувати охороні про позаштатний випадок або джерело непорозуміння. Міліція не буде присутньою у чаші стадіону, вона контролюватиме ситуацію за межами арен», - розповів керівник місцевого оргкомітету. У той же час в чаші буде задіяна також і приватна охорона - для здійснення контролю за безпекою у функціональних зонах. У тому числі зоні гостинності, волонтерському центрі, медіа-зоні та VIP-зоні. !zn

Читайте також:

Гості Євро-2012 будуть безкоштовно їздити в громадському транспорті

На Євро-2012 будуть відслідковувати і припиняти расистські віршівки

Останні 50 тис. квитків на Євро-2012 продадуть в касах стадіонів

Європейські політики закликали президента УЄФА заступитися за Тимошенко

В УЄФА назвали головні біди Євро-2012: дорогі готелі в Україні і польські дороги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі