Алонсо залишив "Феррарі" після п'яти років без титулів

Поділитися
Алонсо залишив "Феррарі" після п'яти років без титулів Фернандо Алонсо зважився на зміну обстановки, провівши в "Феррарі" 5 чемпіонатів © f1news.ru
Дворазовий чемпіон світу провів вельми невдалий сезон в італійській стайні: жодної перемоги в чемпіонаті. 23 листопада він може виправити ситуацію, проте навряд чи зуміє скласти конкуренцію двом невловимим "Мерседесам".

Після декількох місяців чуток в "Феррарі" підтвердили, що перший номер їх стайні іспанець Фернандо Алонсо таки залишає команду наприкінці сезону.

Чемпіонат світу з гонок серії Формула-1 в 2014 році став для дворазового чемпіона світу провальним. Після 18 гонок іспанець займає лише п'яте місце і вперше за багато років може встановити своєрідний антирекорд - нуль перемог за сезон.

Втім, судячи з усього, вини самого гонщика в цьому не так вже й багато - нові правила, різні обмеження, двигуни, залежність від шин, а також невдачі італійської стайні у виборі стратегії розвитку, усе це і визначило хід виступів досвідченого пілота "Феррарі".

За п'ять років в якості пілота "Феррарі" Алонсо тричі ставав віце-чемпіоном світу. На рахунку іспанця 11 перемог, 44 подіуму, чотири поула і шість швидких кіл. Проте, напевно, підписуючи контракт з "скудерией" в кінці 2009 року, Алонсо мріяв про інше - як мінімум ще одне чемпіонство.

Читайте також: Льюїс Хемілтон вперше за чотири роки переміг у двох Гран-прі поспіль

та й у самої стайні явно не задоволені нинішнім чемпіонатів, адже на початку року багато фахівців прогнозували, що "Фераррі" повернення лідерства в Кубку Конструкторів, адже компанію Алонсо склав талановитий гонщик, чемпіон світу Кімі Райкконен. Але на жаль для італійців, перевагу "Мерседесу" в 2014 році було наскільки безперечним, настільки і непорушним - лише один (!) подіум за сезон накатали "італійські коні".

Через годину після заяви Алонсо, "Фераррі" повідомили, що місце Алонсо займе 4-кратний чемпіон світу німець Себастьян Феттель, який 4 сезону диктував свої умови в "Королівських гонках", будучи пілотом "Ред Булл". Але нинішній сезон виявився провальним для Себа.

Сам же Алонсо поки не визначився зі своїм майбутнім: цілком імовірно відновлення його дуету з Феліпе Массою в "Макларені", проте можливі й інші варіанти.

Читайте також: Формула-1: заключний етап чемпіонату принесе пілотам вдвічі більше очок

Напередодні стало відомо, що пілот Жюля Бьянкі, який потрапив в серйозну аварію на Гран-прі Японії, виведено з коми, однак його стан все ще критичний. Француза перевезли до шпиталю в Ніцці, де він буде проходити подальше лікування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі