13 сенаторів США вимагають від ФІФА відібрати ЧС-2018 у Росії

Поділитися
13 сенаторів США вимагають від ФІФА відібрати ЧС-2018 у Росії Джон Маккейн і Ліндсі Грем опинилися серед противників ЧС-2018 в Росії
У списку супротивників проведення чемпіонату світу-2018 в Росії - Джон Маккейн, Ліндсі Грем і інші.

Чемпіонат світу-2018, який згідно голосуванню в грудні 2010 року, відбудеться в Росії, не може пройти на території порушує норми міжнародного права держави.

Так вважають представники законодавчої влади США, 13 сенаторів, які направили на адресу президента ФІФА Зеппа Блаттера лист, в якому просять перенести ЧС-2018 в іншу країну.

Сенатори вважають, що, даючи добро на проведення мундіалю в Росії, ФІФА фактично підтримує агресію Володимира Путіна

"з Огляду на триваючі порушення Росією територіальної цілісності України, ми просимо вас скликати позачерговий конгрес ФІФА, щоб розглянути можливість позбавлення Росії привілеї проводити чемпіонат світу з футболу-2018. Добро на проведення чемпіонату світу РФ підтримує режим Путіна в той час, коли більша частина міжнародного співтовариства накладає санкції", - йдеться в документі.

Читайте також: Суркіс не виключає можливості бойкоту російського ЧС-2018

"Як ви знаєте, майже цілий рік пройшов після того, як російські війська без відзнак і сепаратисти почали поділ України. З тих пір більше 40 країн, які входять до ФІФА, наклали санкції проти Росії, щоб завершити конфлікт. Неприпустимо, щоб ФІФА навіть не розглядала питання про перенесення ЧС-2018 в країну, соблюдающую загальні принципи ФІФА і міжнародного права, у той час, коли майже половина учасників ЧС-2014 ввели режим санкцій.

З метою закінчити кризу в Україні і забезпечити успішне проведення чемпіонату світу-2018, ми привітали б ФІФА відмову режиму Путіна у привілеї проведення ЧС-2018", - наголошується в листі.

Звернення до Блаттера підписали сенатори Джон Маккейн, Роберто Менендес, Рон Джонсон, Річард Дарбін, Девід Пэрду, Джин Шахін, Джон Корнін, Клер Маккескилл, Ліндсі Грем, Джеймс Ріш, Патрік Тумі, Марко Рубіо, Марк Кірк.

15 березня президент України Петро Порошенко закликав світову громадськість до бойкоту чемпіонату світу-2018. "Поки російські війська перебувають на території України, я вважаю, що ЧС в цій країні неможливо уявити", - зазначив він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі