Залізничники посилять заходи безпеки під час Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З метою організації належного захисту об'єктів від можливих терористичних атак залізниці України посилюють заходи безпеки в рамках підготовки до проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Як повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», залізничники модернізують існуючі і впроваджують нові сучасні технічні засоби для підвищення рівня охорони об'єктів національної транспортної системи. Зокрема, для підвищення захищеності транспортної інфраструктури від терактів або інших протиправних дій на основних вокзалах України встановлено системи відеоспостереження. У червні 2011 року було прийнято рішення про встановлення додаткових 50 відеокамер на столичному вокзалі «Київ - пасажирський». Таким чином, безпеку та правопорядок на цьому вокзалі будуть контролювати більше 200 камер відеоспостереження.

Системами відеоспостереження облаштовується і рухомий склад залізниць. Встановлення відеокамер на вокзалах і в потягах приміського та дальнього сполучення надалі буде продовжуватися.

Також до початку курсування міжрегіональних швидкісних потягів Hyundai організовуються посилені заходи щодо їх охорони у пунктах відстою на Південно-Західній, Південній, Донецькій і Львівській залізницях.

До початку Євро-2012 проводяться командно-штабні навчання з антитерористичної тематики підрозділів «Укрзалізниці» на основних потенційно вразливих об'єктах залізничного транспорту згідно з планами Антитерористичного центру при СБУ. Такі навчання пройшли 27 жовтня на базі залізничної станції «Щорс» Південно-Західної залізниці. У навчаннях взяли участь працівники Управління воєнізованої охорони «Укрзалізниці», залучено органи управління, структурні підрозділи та матеріально-технічні засоби Південно-Західної залізниці.

В цілому планом заходів щодо запобігання можливих терористичних актів та інших протиправних дій на період підготовки та під час проведення фінальної частини Євро-2012 «Укрзалізницею» передбачено: забезпечення стабільної роботи систем відеоспостереження на вокзалах міст, де проходитимуть матчі Євро-2012; встановлення посиленого режиму охорони об'єктів, що забезпечують діяльність залізничного транспорту; організація постійного інформування пасажирів на вокзалах і у ЗМІ про недопущення втручань в діяльність залізничного транспорту і можливі наслідки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі